kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İkinci perde Apo
Abdullah Öcalan'ın İtalya'dan çıkarıldıktan sonra Rusya'ya ikinci yolculuğundaki konuşmalarını da yayınlıyoruz.

Katil çok keyifliydi
Abdullah Öcalan'ın 12 Ekim 1998 günü Suriye'den ayrılışı sonrasında hangi ülkelere nasıl gittiği ve kimlerin yardımını gördüğü hep merak konusu oldu. Rusya'da ortaya çıkıp daha sonra İtalya'ya giden ancak orada barınma imkanı kalmayınca gizlice ülke dışına çıkarılmıştı. Abdullah Öcalan'ın İtalya'dan Yunanistan'a gittiği ortaya çıktı. Atina'ya gelen Öcalan, tam 7 saat alanda bekletildikten sonra, Yunanlı istihbarat görevlilerinin refaketinde Falcon tipi özel bir uçakla ikinci kez Rusya'ya hareket etti. Öcalan'ı Rusya'ya götüren uçakta PKK'lılar ile Apo arasında şu konuşma geçti:

"YARIN ÇOK ŞEY VAR"
- Başkanım bundan sonra Avrupa'ya dönüş resmi olacak. Hükümetin artık resmi daveti ile... Yarın bazı şeyler seni bekliyor. Yarın çok şey var sana anlatmak istediğim ama Rusya'ya vardığımda anlatırım.

Apo: Buradakiler dürüst hareket etti mi?
- Doğru hepsi dürüsttüler.

Apo: Bravo. Babam bana sen nereye gidersen sana uğurludur derdi. Bu benim babamın teorisiydi. Sen nereye gidersen uğurludur diyordu. Biz Roma'ya indiğimizde, D'alema 20 gün önce iktidara gelmişti. Aslında dürüst bir insandı. Solcudur onun içinde şey var, dürüsttür. Diğer taraftan da bizim arkadaşlarımızın da iyi siyasi çalışmaları olmuştur. Bizim dostlarımız vardı. Ramon Montavani çok iyiydi.

"AVRUPA KORKTU"
Bir keresinde Stem Muhabiri bana ilginç birşey sormuştu. Ramon sizin dostunuz, Ramon kim diye sordu. Ben de Avrupa'dan bir tane adam çıkardım. O da Ramon'dur dedim. D'alema da iktidara yeni gelmişti. Herşey karmaşıktı. Velhasıl biz çok kavga verdik orada. D'alema dürüst çıktı. Komplolara fırsat vermedi, korudu. Avrupa neden beni kaldıramadı biliyor musunuz korktu. Avrupa korktu. Sadece İtalya değil, tüm Türkiye onlara hücum etti, hepsi korktular.

Avrupa'nın iradesi yoktur. Ortadoğu üzerinde politikası yoktur, veyahut zayıftır. Bu Rusya için de geçerlidir. Sen söyledin ya Amerika seni almak istiyor, kritik dört dakika, kritik dakikalar.

SON YOLCULUĞU
Abdullah Öcalan Suriye'den kaçtıktan sonra Rusya'ya ikinci kez işte böyle gitti. Rahat ve kendinden emin görünüyordu. Ancak Öcalan Rusya'da da barınamadı ve yine Atina üzerinden Kenya'ya geçti. 15 Şubat 1999 gününde ise Öcalan yine özel bir uçaktaydı, ancak Türk güvenlik güçlerinin elinde yakalanmış olarak. Öcalan dünyayı şaşırtan bir yakalanışın ardından, İmralı'ya getirildi. İmralı Adası Öcalan'ın kaçışının son durağıydı. Türk Adaleti'nin önünde hesap verdi ve idam cezasına çarptırıldı.




Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır