kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Toskay: YPK'yı bekliyoruz
Devlet Bakanı Tunca Toskay, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) toplantısı tarihinin henüz belli olmadığını belirterek, bürokratların gerekli çalışmayı yaptığını söyledi. Toskay, "Rakamlara bakacağız. Makro büyüklükler ortaya çıkacak. Bütçe büyüklüklerini görmek istiyoruz" dedi.

Hem iş hem dostluk buluşması
Türk-Yunan İş Konseyi Yürütme Kurulu, Yunan tarafının daveti üzerine bugün Atina'da toplanıyor. Şarık Tara başkanlığındaki heyetin iki gün sürecek toplantısında, bankacılık, turizm gibi alanlarda ortak çalışma gruplarının oluşturulmasının gündeme gelmesi bekleniyor.

Phoenix Ödülü, Alev Yaraman'a
Amerika'da cam sanayii prestij ödülü olarak değerlendirilen ve 1971 yılından bu yana verilen 'Phoenix Ödülü'nü, bu yıl Şişecam Düzcam Grubu Başkanı Alev Yaraman kazandı. Cam sanayiine, bilimine, eğitimine ve sanatına olağanüstü katkıda bulunan kişilere verilen ödülü alan, ilk Türk ve ilk kadın olan Alev Yaraman, Türkiye cam sanayiinin büyük ve güçlü üreticisi olan ve son on yılda çok hızlı büyüme kaydeden Şişecam'ın teknolojik gelişmesi ardındaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerindeki önderlik ve başarılarından dolayı, ödüle layık görüldü. Ödül komitesi, cam sanayiine girdi sağlayan 24 şirketin üst düzey yöneticisinden oluştu. Yaraman ödülünü, 22 Ekim'de New York'da düzenlenecek törenle alacak.

Ali ÖZLÜER

Küçük sanayicinin borcu erteleniyor
ANKARA- Depremden zarar gören Organize ve Küçük Sanayi Sitelerinin borçlarının 6 ay süreyle ertelenmesine ilişkin kararname, Bakanlar Kurulu'na sevkedildi. Kararname uyarınca depremden zarar gören sanayicilerin 2000 yılına ait borçları ertelenecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Kenan Tanrıkulu, odaların talepleri ve yapılan tespitler doğrultusunda küçük sanayicilerin kredi borçlarının ertelenmesine karar verdiklerini söyledi. Tanrıkulu, "İlk planda büyük sanayiciler düşünülüyordu. Küçük sanayicileri korumak ve alınan tedbirleri tamamlamak için de Bakanlar Kurulu'na, ikinci bir kararname daha sevkettik" dedi. Deprem sonrasında personele dayalı bağış, organize ve küçük müteşebbislerden kesilen paylarla fon oluşturulması, birliklerden yüzde yarım nispetinde pay kesilmesi suretiyle 1.5 trilyon lira toplandığını kaydeden Tanrıkulu, sanayideki zararın en fazla 10 milyar dolar olduğunu söyledi.

Kanape Dekorasyon Zeki Zorlu'nun
Kanape ve kumaş sektöründe faaliyet gösteren Fehmi Zorlu ve Zeki Zorlu Kardeşler'in yolları ayrıldı. Taraflar arasında yapılan bir protokol sonucunda 18 Şubat 1999 tarihi itibarıyla Kanape Dekorasyon firması Zeki Zorlu'nun, Kumaş Deposu mağazası ve Kanateks firması ise Fehmi Zorlu'nun olmak üzere ayırdılar. Kanape Dekorasyon, 1992'de ithal kumaş ve duvar kağıtlarını satışa sunduğu ilk mağazasını İstanbul Teşvikiye'de açmıştı. Kısa zamanda 6'sı İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde toplam 12 bayilik verdi. 1998'de Kanateks adlı ayrı bir şirket kuruldu ve bu şirket Kumaş Deposu adı altında bir mağaza açmıştı.

Dünya sigortacıları İstanbul'da toplanıyor
İhracatın sigortası konusunda bugün önemli toplantı yapılıyor. Dünya ticaretinde önemli ve belirleyici rol oynayan Uluslararası Kredi ve Yatırım Sigorta Kuruluşları Birliği'nin (Berne Union) yıllık genel kurul toplantısı bugün saat 15:00'te İstanbul Swissotel'de yapılacak. Dünya ticaretinin yüzde 80'ini temsil eden üye ülkelerin ihracat destek kurumlarının üst düzey yöneticilerinin katılacağı toplantıya Türkiye ilk kez ev sahipliği yapacak.

Pamukbank dış kredi aldı
Pamukbank, bir Yunan bankasının da katıldığı sendikasyonla bir yıl vadeli 50 milyon dolarlık kredi sağladı. Sendikasyon kredisine, The Bank of New York önderliğindeki American Express, The Bank of Nova Scotia, Standard Chartered Bank, Agricultural Bank of Greece, Banca Monte Dei Paschi di Siena Spa, Tunis International Bank, Hamburger Sparkasse, Keybank ve BG Bank katıldı. Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ, kredi için 40 milyon dolar olarak piyasaya çıkıldığını, ancak yoğun talep üzerine tutarın 50 milyon dolara yüksetildiğini bildirdi.

Yapı Kredi'de faiz ayarlaması
YapI ve Kredi Bankası, döviz tevdiat hesaplarına uyguladığı faiz oranlarında yeni düzenlemeye gitti. Banka ABD Doları faizini 0.25 ile 0.5 puan düşürürken, Alman Markı ve Euro cinsinden 6 ay ve 1 yıl vadeli mevduatlara verilen faizleri yarım puan artırdı. Banka dolar cinsinden mevduata üç aya yüzde 7, altı ve 12 aya yüzde 7.25 verecek. Bankanın euro faizleri de yüzde 5'ten yüzde 6.5'e kadar yükseliyor.

Depremzeye kira Vakıfbank'tan
Depremzedelerin kira yardımlarını Vakıfbank ödüyor. Deprem nedeniyle İzmit, Adapazarı, Yalova ve civarı ile İstanbul Avcılar ve Sefaköy'de evleri hasar gören yaklaşık 150 bin depremzeye verilecek 100 milyon liralık kira yardımının, Vakıfbank'ın deprem bölgesinde bulunan şubeleri ile bankomat makinalarından ödenmeye başlandığı belirtildi.

Kıbrıs Yurtbank 4 şube açıyor
Kıbrıs Yurtbank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dört yeni şube daha açarak, toplam sayıyı 11'e yükseltiyor. Yeni şubeler Güzelyurt, Lefke, Lefkoşa ve Gazi Magosa'da hizmete giriyor. Açılış törenlerinde Balkaner Yönetim Kurulu Başkanı Ali Balkaner, Yurtbank ve Kıbrıs Yurtbank üst düzey yöneticilerini de ağırlayacak bankanın genel müdürlük binası da Lefkoşe'de yakında hizmete girecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır