kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Marketten 'hisse satışı'
Migros, Migros Club veya Migros kredi kartı ile yılsonuna kadar 300 milyon liralık alışveriş yapan müşterilerine hisse senedi verecek. Migros, İş Bankası'ndan da fazla yeni borsa yatırımcısı kazandırabilecek

Promosyon kampanyasında Türkiye'de ilk kez bir şirket müşterisine ortaklık hakkı veriyor. Migros, 1 Ekim'de başlattığı ve 31 Aralık'a kadar devam edecek kampanyasında diğer hediyelerin yanı sıra, hisse senedi de vermeyi taahhüt etti. Şirket, Migros Club Kartı veya Migros Kredi Kartı ile bu süre boyunca 300 milyon liralık alışveriş yapana hisse senedi verecek. Harcamasını club kartı ile yapanlar 50 adet, kredi kartıyla yapanlar da 100 adet Migros hissesi alacak.

Kampanya sona erdiğinde ne kadar hisse senedi dağıtılacağı belirlenecek. Koç Grubu'nun bankası Koçbank, bu miktardaki hisseyi İMKB'den satın alacak. 17 Ocak'tan sonra da dağıtımı yapacak.

Hisse senedinin yaklaşık 200 bin lira olduğu dikkate alınırsa, club kartı sahiplerine bugünün parasıyla 10 milyon, kredi kartı sahiplerine de yaklaşık 20 milyon lira değerinde hisse verilecek. Migros'un yeni kampanyası ile ulaşmak istediği nokta daha çok ve daha sadık müşteri. Müşterinin ortak yapılması ile de bu amaca daha kolay ulaşılabileceği düşünülüyor.

Migros, İş'ten çok yatırımcı getirebilir
Mİgros'un club ve kredi kartı sahibi olan toplam 2.2 milyon adede yakın müşterisi var. Sadece yüzde 5'inin hisse senedi alma hakkı kazandığını bile düşünsek, borsa 110 bin yeni yatırımcı kazanacak.

Borsa, blok halinde en çok yatırımcısını 1998'de yapılan İş Bankası ikincil halka arzı ile kazandı. İş Bankası'nın hisselerine 80.779 bireysel yatırımcı talep gösterdi. Migros'un ise borsaya İş Bankası'ndan fazla yatırımcı getirme potansiyeli bulunuyor. Borsanın toplam yatırımcı sayısının 560 bin dolayında olduğu düşünülürse, Migros yeni kampanyası ile kendine müşteri kazandırırken, sermaye piyasasının gelişmesine de önemli katkı sağlayacak.

Migros'un sermayesi 3 trilyon 60 milyar lira. Şirketin yüzde 48'i halka açık. Yani borsada 1 milyar 468.8 milyon adet hisse işlem görüyor. Bunların da 1 milyar 251 milyon adedi, yabancı yatırımcılara saklama hizmeti veren üç bankanın hesabında duruyor. Diğer yatırımcıların elinde de toplam 217 milyon adet hisse bulunuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır