kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TÜSİAD dert anlatma turunda
TÜSİAD, Türkiye'nin AB'ye adaylığının tescili için, kritik Helsinki Zirvesi öncesinde başta Brüksel, Paris ve Stockholm olmak üzere Avrupa'nın en önemli başkentlerinde lobi faaliyeti yürütecek

TÜSİAD, tıpkı Gümrük Birliği öncesinde yaptığı gibi Helsinki Zirvesi öncesinde de Avrupa Birliği (AB) başkentlerinde Türkiye'nin adaylığının resmen tescili için çalışmalara başladı. TÜSİAD'ın dün Brüksel'de başladığı AB turnesi bir ay sürecek.

TÜSİAD Yönetim Kurulu toplantısı, dün Brüksel'deki temsilcilik binasında yapıldı. TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu ile Aldo Kaslowski, Mustafa Koç, Feyhan Kalpaklıoğlu, Mehmet Ali Babaoğlu, Murad Dural, Lütfi Yenel, Haluk Tükel ve Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası'ndan oluşan heyet, Yönetim Kurulu toplantısında, 'Türk özel sektörünün Avrupa Birliği ile ilişkilerde Helsinki Zirvesi'ne doğru son girişimleri ve Helsinki sonrası olası stratejiler' konulu özel gündem maddesini ele aldılar.

Yoğun program
Erkut Yücaoğlu, daha sonra, AB kurumları, özel sektör ve basın temsilcilerinin oluşturduğu topluluğa konferans vererek, Türkiye'nin ve iş dünyasının AB'ye yaklaşımını değerlendirdi.

Yücaoğlu başkanlığındaki heyet, TÜSİAD ile Belçika Sanayicileri Federasyonu (FEB) arasında yapılan ikili toplantıya da katıldı.

TÜSİAD heyeti, Brüksel'deki temaslarını tamamladıktan sonra, bugün İsveç'e geçecek. Heyet Finlandiya, İtalya, Fransa, Danimarka, Hollanda, Avusturya ve Portekiz'i de ziyaret edecek.

Yetkililer, bu gezilerin programında yoğun ve farklı etkinlikler öngörüldüğünü bildirdi. TÜSİAD'ın Belçika, İsveç, Finlandiya, İtalya, Fransa, Danimarka, Hollanda, Avusturya ve Portekiz'deki girişimleri 4 ayrı koldan yürütülecek.

NELER YAPILACAK
1.Başkentlerde TÜSAİD muadili özel sektör örgütleri ile ikili toplantılar yapılacak. Toplantılar sonunda bu kurumlar, kendi hükümetlerine, Türkiye'nin aday ilan edilmesini iş dünyası olarak desteklediklerini iletecekler.

2. Almanya Başbakanı Schroeder ile yaptıkları gibi, gittikleri ülkelerin üst düzey siyasetçileri ile doğrudan görüşerek Türkiye'nin AB üyeliği sürecine girmesi yönünde görüş bildirecekler.

3. Büyükelçiliklerin katkıları ile gidilen ülkelerde siyasi ve ekonomik çevreler ve basın ile gayriresmi temaslarda bulunulacak.

4. AB ülkelerinin kamuoylarında Türkiye imajını düzeltmek için önemli gazetecilerle röportajlar ve konferanslar düzenlenecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır