kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avrupa, Ecevit'in kafasını karıştırdı
Ecevit, hangi AB ülkesinin Türkiye'nin adaylığına destek verdiğini artık anlayamadıklarını söyledi

Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, Başbakan Bülent Ecevit'e, ilk kez siyasi içerikli sözlü bir mesaj iletti. Ankara'daki Yunan büyükelçi Yannis Korandis, 40 dakika süreyle görüştüğü Ecevit'e, Simitis'in "Türkiye ile iyi ilişkiler istiyorum. Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesini tüm samimiyetimizle destekliyoruz. Yunanistan bunu kanıtlamıştır ve kanıtlamayı sürdürecektir" şeklindeki mesajını iletti.

Ecevit, görüşme sonunda, Yunan büyükelçisi Korandis'e Türkiye'nin AB adaylığını kimin destekleyip kimin desteklemediğini artık bilemediğini söyledi. Ecevit Korandis'e samimi bir dille "Sayın Büyükelçi lütfen siz söyler misiniz, Avrupa Parlamentosu'nun son aldığı karar ne diyor. Biz anlayamadık. Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin adaylığını destekledi mi desteklemedi mi? Biz artık Avrupa ülkelerinin tutumunu anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

İstanbul'da buluşma
Başbakan Ecevit, Simitis'e, "Dostluğumuzu dış etkilerden arındırarak sürdürelim" mesajı ve AGİT toplantısı için İstanbul'da buluşma dileğini de gönderdi.

Simitis, Ecevit'e gönderdiği mesajında "Türk-Yunan ilişkilerinde doğan bu olumlu havadan her iki taraf da yararlanmalıdır. Bu fırsatı kaçırmamak için var gücümüzle çalışalım. Sayın Başbakan, sizden tek beklediğimiz, Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs sorunu konusunda iyi niyetinizi göstermenizdir" sözlerine de yer verdi.

Stelyo BERBERAKİS (ATİNA)

Sibel YEŞİLMEN (ANKARA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır