kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Saddam'ın katil sinekleri
"Irak sivrisinekleri biyolojik silaha dönüştürdü. New York'ta 5 kişi sinek ısırından öldü..." Beyaz Saray ise New York Times'ın bu iddiasını yalanladı

Irak diktatörü Saddam Hüseyin, Körfez Savaşı'ndaki utanç verici yenilgisinin intikamını, Amerikalılar'ı "kendi evlerinde" katlederek almaya çalıştı. New York Times gazetesinin CIA'e dayanarak verdiği habere göre, Saddam New York'a biyolojik silahlarla saldırdı. ABD'nin tanınmış gazetecisi Judith Miller'in imzasını taşıyan habere göre, her şey, Queens bölgesindeki Flushing Hastanesi'ne baş dönmesi, kas boşalmasından şikayetçi iki hastanın başvurmasıyla başladı.

Belirtiler, Doktor Deborah Asnis'in dikkatini çekmişti. Asnis'in uyarısıyla muayene edilen hastalara 'Ansefalit' (Bir tür beyin humması) teşhisi kondu. İşin esas korkunç tarafı, ansefalit taşıyıcısı sivrisineklerdi. Virüs insanlara sivrisinek ısırığı sonucu bulaşıyordu. Tarih 23 Ağustos 1999'du...

DOKTORUN kuşkusu
Ancak Asnis, 'Ansefalit' teşhisine güvenmiyordu. Ansefalit vakaları ortaya çıkmadan önce Bronx Hayvanat Bahçesi'nde onlarca karga hiçbir neden yokken ölmüştü. Karga cesetleri ve yaşayan hasta kargaların incelenmesini sağlaya Asnis şu sonuca vardı: Kargalar ansefalitten farklı bir virüs hastalığından öldü! Kargalar virüsü sivrisineklere, sivrisinekler de insanlara bulaştırmıştı. 6 kişinin ölümüne neden olan bu virüs 'West Nile Virus-Batı Nil Virüsü'ydü. Virüs Amerika'da ilk kez hastalık olarak görülüyordu. Virüsün Amerika'ya nasıl geldiği bir muammaydı.

Tarihler 23 Eylül'ü gösterdiğinde CIA virüsün kaynağını keşfetti: New York, biyolojik saldırıya uğramıştı! Hedef belliydi: Saddam Hüseyin! Ancak tüm dünyada ses getiren bu iddiyı Beyaz Saray yalanladı.

Saddam'ın MARİFETLERİ
CIA'i saldırının kaynağının Saddam olduğuna ikna eden bilgi ve ipuçları...

* 1985'de Atlanta'daki Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi'nden bir grup Batı Nil Virüsü kültürü çalındı. Araştırmalar bu kültürlerin Irak'a satıldığını gösteriyordu.

* Aynı tarihlerde bir Fransız aşı üreticisi Irak'ın el-Manal kentinde bir fabrika açtı, Iraklı bilimadamlarını eğitmeye başladı. Körfez Savaşı'ndan sonra BM, fabrikayı kapatmış ancak fabrikanın laboratuvarının da bulunduğu bölümüne dokunamamıştı.

* Irak'tan kaçan Saddam'ın yakın adamı Mikhael Ramazan, kaleme aldığı itabında şöyle diyordu: "Saddam, 1997'de hepimize 'Düşmanlarımıza karşı yakında Batı Nil virüsüyle saldıracağız' dedi!.." Kitaptan yola çıkan Amerikalılar, New York saldırısının bir "deney" olduğunu, kırsal alanda olmasından korkulan bir dahaki saldırıda nüfusun yüzde 97'sinin ölebileceğine dikkat çekiyorlar.

Judith Miller kimdir?
Saddam'ın New York'a virüsle saldırdığını ortaya çıkaran Judith Miller, ABD basınının önde gelen Ortadoğu uzmanlarından bir kadın gazeteci. Sağlam bilgilere dayanmadan böyle bir haber yapmayacağı söyleniyor. Nazi soykırımıyla ilgili yazılarıyla da tanınan Miller, New York Times'a 1986 yılında Paris muhabiri olarak girdi. Sonraki yıllarda gazete için Kahire, Roma ve Washington muhabirliği yaptı. Miller, şimdi gazetenin New York-Metro bölümünün editörü.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır