kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Sibel Can'ýn suçu ne?
Türkiye, þimdi de Sibel Can'ýn haber spikeri olup olamayacaðýný tartýþýyor. Tartýþma, bugün ekranda olan spikerlerimizin "konumuna" da dikkat çekiyor.

Türkiye, Sibel Can'ýn haber spikeri olup olamayacaðýný tartýþýyor. Oryantal, assolist, dizi oyuncusu derken, Can'ýn þimdi de haber sunuculuðuna soyunuyor olmasý, çoðunluk tarafýndan "saçmalýk" olarak deðerlendiriliyor. Sibel Can'ýn "artanlardan da çocuða pantolon çýkartýlacak" derecede "multifonksiyonel" bir þahsiyet olmasý bir yana, bu durum, haber spikerliðinin "kimin harcý" olduðu konusuna da bir kez daha dikkat çekti.

"BÝZ HALKIN SESÝYÝZ"
Güzellik Kraliçesi olduktan sonra haber dünyasýna geçmiþ, bir zamanlar horlanan, þimdilerdeyse -Defne Samyeli ve Jülide Ateþ gibi- yere göðe konamayan "eðitimli" spikerlerimiz, yanlýþ anlaþýlmýþ bir örnek teþkil etmiþlerdi. Bu cesaretle, haber spikeri olabilmek için "Güzellik Yarýþmasý"na katýlmak gerektiðini düþünen genç kýzlarýmýzýn yaný sýra, sinemada canlandýrdýklarý rollerde çizdikleri imajla, "halkýn sesi" olmaya soyunmuþ birçok oyuncumuz da mevcut.

MEVZUYA HAKÝM
Gönül, ideal durumdan, yani "herkesin en iyi bildiði iþi yaptýðý bir ülke"den yana gerçi... Ancak, madem ki ideale uzak bir noktada bulunuyoruz, bari Sibel Can'ýn hakkýný yemeyelim. Türkiye'de haber bültenlerine en az Süleyman Demirel kadar malzeme olan Sibel Can'ýn, kameranýn ters tarafýndan da olsa, mevzuya en hakim kiþilerden biri olduðu malžm!

SÝNEMA VE SAHNE KÖKENLÝLER
Kadir Ýnanýr: "Böyle Gitmez" adlý haber programýnýn yaný sýra, Flash TV'de anchorman'lik de yaptý. Gerçi onun mazereti var. "Asabi" olduðu gibi, Basýn Yayýn yüksekokulu mezunu da!

Fatma Girik: "Erkek Fato" araþtýrmacý gazeteciliði en iyi "kotaran"lardan olmakla övünüyor. Arada bir hýzýný alamayýp "kaka adamlarýn" yüzüne tükürüyor. Ne de olsa aktris, kendini rolüne fazla kaptýrabiliyor!

Nurseli Ýdiz: "Ýþte Hayat" adlý programda, bize hayatýn ne mene bir þey olduðunu gösteriyor. Mesela "Kahpe Bizans"ta birlikte rol aldýðý arkadaþlarýný programýna konuk edip, onlara UFO'lar hakkýndaki fikirlerini soruyor!

Seda Sayan: "Yetiþ Bacým", rating'leri altüst ediyor. "Halkýn içinden" geldiði için, dertlerine tercüman olabildiði iddiasýnda.

GÜZELLÝK KRALÝÇELERÝ
Defne Samyeli: Gece haberlerinden, ana haber bülteni anchorwoman'lýðýna terfi etti. Ýþe baþlar baþlamaz, amatör "arabulucu" performansýyla, bütün Türkiye'den bir "helal olsun" kopardý. Ýyi bir eðitmi var.

Jülide Ateþ: Boðaziçi mezunu, CNN'de staj yaptý ama çoðunluðun zihninde hâlâ þampuan reklamlarýndaki hâliyle yaþýyor.

Elif Ilgaz: Esasta týp eðitimi almýþ bir doktor. Her mazbut Türk ailesinin hayran kalacaðý türden, "düzeyli" bir yapýya sahip.

Özge Özsaðman: Ana haber bülteni sunmaya muvaffak olabilmiþ son Türkiye güzeli. Ardýndan Zeynep Tokuþ gibi pek çok güzel haber spikeri olmak istedi ama nafile...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr