kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bedelli Yasası Meclis'e geldi
Bedelli Askerlik Yasa Tasarısı dün Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tasarı ile 1 Ocak 1973 tarihinden önce doğan ve yoklama kaçağı bakaya ya da saklı durumdakiler de dahil yükümlülerden, isteyenlerin 15 bin mark ödeyerek, askerlik hizmetlerini yerine getirmeleri öngörülüyor.

Tasarıyla, 31 Aralık 1999 tarihinde 40 yaşını tamamlamış ancak askerliğini yapmamış olanlara da, 20 bin mark bedel ödeyerek silah altına alınmadan askerliklerini yapmış sayılma imkanı getiriliyor. Hükümet, bu yolla elde edilecek gelirin tamamını, deprem felaketinin neden olduğu kayıpların ve zararların giderilmesi için kullanacak. Tasarı silah altındakileri ise kapsamıyor.

TEMEL EĞİTİM 2 AY
Tasarıya göre, 1 Ocak 1973 tarihinden önce doğan yükümlüler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurup, 15 bin Alman Markı veya bunun karşılığı yabancı ülke parasını ya da Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplanacak Türk Lirası karşılığını ödemeleri halinde, Genelkurmay Başkanlığı'nca belirlenecek birlik ve kurumlarda temel askerlik eğitimlerini yaparak askerliklerini amamlayacaklar. Eğitim süresinin iki ay olması bekleniyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır