kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tepsi kebabı
Malzemesi
1/2 kg kıyma (yağsız)
1 adet soğan
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 adet patates
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Kıymayı bir kaba aktarıp, içine rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dövülmüş sarmısakları, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Yoğuralım. Fırın tepsisini margarinle yağlayalım. Kıymayı tepsiye alalım. Tepsi kenarlarında üç-dört cm boşluk bırakarak kıymayı tepsiye yayalım. Patatesleri yuvarlak ince dilimler halinde keselim. Domatesleri yuvarlak ve kalın dilimleyelim. Patates dilimlerinin üzerine iki-üç kaşık sıvı yağ gezdirip, harmanlayalım. Kıymanın kenarlarındaki boşluklara balık sırtı şeklinde patates dilimlerini dizelim. Birkaç patates dilimi arasına domates dilimi ve biber sıkıştıralım. Tepsiyi ısıtılmış orta hararetli fırına sürüp, kıyma yarı yarıya pişene dek fırında tutalım. Salçayı bir-iki bardak su ilavesi ile eritelim. Salçalı suyu köftenin üzerine gezdirelim. Tepsiyi tekrar fırına sürüp, pişirelim.

Emine S. Beder


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır