kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Okullar dün açıldı yarın resmi tatil!

Deprem nedeniyle haklı veya haksız 21 gün fazladan tatil edilen okullar yarın bir günlüğüne yine kapalı...

Sebep; İstanbul'un Kurtuluş Günü törenleri!..

İstanbul'un trafiğini mahvedecek geçit törenleri yapılacak ya, mutlaka okullar da kapatılacak... Milyonlarca öğrenci dün başladıkları eğitim yılının daha üçüncü gününde bayram tatili yapacak!

Bunun mantığını açıklayacak bir yetkili arıyorum...

Milli Eğitim Bakanı, İstanbul Valisi veya İstanbul Milli Eğitim Müdürü bu tatilin amacını bana açıklayabilir mi?

Örneğin "Çocuklar bayram törenlerine gidecek" veya "Hepsinin milli duyguları beslenecek" diyebilir mi?

Bir ülke düşünün ki; işçisi-memuru-öğrencisi cumartesi, pazar ve milli-dini bayramları üst üste koyarsanız 2 gün çalışıyor, bir gün dinleniyor...

Ne yazık ki Doğulu gibi üretip, Batılı gibi tüketiyor...

Sonuçta yerinde sayıyor, patinaj yapıyor...

*

Dün Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'le konuştum... "Evet Erdal Abi Çarşamba günü resmi tatil, okullar kapalı" dedi...

Düşünün; yarın İstanbul'da okullar boş... 3.5 ay tatil yapan, okula başladığı gün artçı deprem nedeniyle 21 gün daha evlerine yollanan 1.5 milyon öğrenci ders başı yapmayacak... Sokaklarda oynayacak!

Perşembe sabahı bayrak töreninde hep bir ağızdan bağıracak:

İZİNDEYİZ ATAM!
Maganda plâkası: 34 FBM 28

Arkadaşımız Seda Çorman Pazar akşamı Silivri'deki yazlığından dönüyor... Aracında annesi, babası ve kardeşleri var... Mahmutbey gişeleri mahşeri kalabalık... 3 gişe OGS'ye ayrılmış, 4'ü de kapalı... Kalan gişelerin önünde en az 1.5 kilometre kuyruk var... Seda 1.5 saatte gişenin önüne geliyor... Önündeki araç parasını verip geçecek, ardından sıra Seda'ya gelecek...

İşte o anda sıra harici gelen 34 FBM 28 plâkalı Renault marka aracın direksiyonundaki maganda, gişenin duvarından atlayacakmış gibi Seda'nın önüne geçmek istiyor...

Seda 1.5 saat medeni insan gibi sırada beklemiş, şehir eşkıyasına yol vermiyor... Ama bir yandan ona, bir yandan arkasına bakarken önündeki araca çarpıyor... Neyse ki öndeki araca hasar vermiyor, sadece kendi aracının plakası düşüyor...

Maganda mı?

Penceresini açıyor, o noktada bulunan motosikletli trafik polislerinin önünde bağırıyor: "Yol verseydin, bunlar olmayacaktı!"

*

SON SÖZ:
Trafik Denetleme Şube Müdürü Hasan Kaynar'a magandanın plakasını verdim, şikayetçi olan genç hanım da benim yanımda çalışıyor... Bekliyoruz bakalım...

3 kırmızı kart Belediye başkanına
SARIYER

Asfalt dök!

BAŞKAN Sedat Özsoy hemen bu sabah Pınar Mahallesi Balabandere Caddesi'ne gitmeli... Ama yanına Fen İşleri Müdürü'nü alarak... Sebep mi? Bu caddede asfalttan eser yok.. Yazın toz topraktan bunalan çevre sakinleri yağmurlarla birlikte çamura batacak... Çocuklar okula nasıl gidip-gelecek Başkan?

MALTEPE
Hemen kapat!

SİDAR Sokağı'nın 100 metrelik bölümünde 3 oto tamirhanesi, bir kaportacı 2 oto elektrikçisi var. 5 yıldan beri bu sokakta oturanlar motor sesi dinliyor, egzoz gazı soluyor.. Başkan Bahtiyar Uyanık bu tamirhaneleri ne zaman kapatacak? Ne zaman bir sanayi sitesi kurulmasına öncülük yapacak?

ÜMRANİYE
Hizmet yap!

IHLAMURKUYU Mahallesi Çayırönü Mevkii'nde oturanlar belediye hizmetine hasret... Herhalde Ümraniye Belediyesi bu mevkiide oturanları yok sayıyor... Bu yetmezmiş gibi muhtar Ömer Yayla mahallenin hiçbir sorununa bakmıyor.. Haydi Mehmet Başkan yılların açığını kapat, mahalleye hizmet yap.

Eğer;

* Çok çalışmanın boşa kürek sallamak olduğunu söylüyor, "Bana bakın nasıl kafayı çalıştırıp köşe oldum" diyorsanız,

* Babanızın aracını, ağabeyinizin gömleğini izinsiz alıyorsanız,

* Başkasının cep telefonunu alıp yarım saat konuşuyorsanız

Siz istanbullu değilsiniz

İstanbullular'ın dert köşesi
SARIYER

Park dökülüyor!

KİREÇBURNU Nadir Nadi Parkı Çayırbaşı'na kadar uzanıyor. Hafta sonları yürüyüş yapmak için bu parka gidiyorum ve pisliğini görüp üzülüyorum.

Hasan Gümüş

ÜMRANİYE
Kaza oluyor!

ELMADAĞ Caddesi üzerindeki İETT durağının önüne hergün tezgah açan kavun yüklü kamyon yüzünden durağa yanaşamayan otobüsler caddeyi kapatıyor.. Murat Bulut

BEŞİKTAŞ
Çevreye saygı!

LEVENT'teki Animalia Hayvan Hastanesi hayvanlara ve onların sahiplerine gösterdiği ilgiyi çevre temizliğine göstermiyor. Her yer hayvan pisliği...

Mine Ciner

EMİNÖNÜ
Demogoji yapıyor

BAŞKAN Lütfi Kibiroğlu, balon uçuracakmış. Eminönü kokuyor. İşporta trafik, çöp sorunları hâlâ giderilemedi. Başkan sadece demogoji yapıyor.

Abdullah Turan

YAKUPLU
Köprü bitecek mi?

E-5 üzerindeki köprü yapımı seçimlerden sonra durduruldu. Aksaray'a gitmek için Beylikdüzü'nü dolaşıp 5 kilometre fazla yol yapıyoruz.

Hüseyin Özkan

BAKIRKÖY
Telefona bakın

YENİMAHALLE Hazırlık Sokak'ta elektriklerimiz kesiliyor. Sabah saat 10.00'da 186 Arıza, 547 12 81 ve 679 38 69 numaraları aradım, açmadılar.

Hülya Yılmaztürk

KAĞITHANE
NURTEPE Yolu'nda özel sürücü kursları eğitim veriyor. Minibüslerin, kamyonların geçtiği bu yolda iki de okul var. Kaza olacak, uyarıyorum. Kemal Akyürek

ACIBADEM
Tehlike var!

KOŞUYOLU Parkı tehlike saçıyor. Eskiyen oyun aletlerinin demirleri pas içinde. Kaydırağın korkulukları yok ve kayan çocuk, salıncağa çarpıyor.

Mustafa Eryiğit

GÜNGÖREN
Islak cadde

HAZNEDAR Meydanı'ndaki Ömür Hastanesi'nin önü devamlı sular altında. Sanki bir yerlerden su fışkırıyor. Bu suyun kaynağı aylardır bulunamıyor.

Çevre sakinleri

KADIKÖY
4 yldır su yok

SELAMİÇEŞME Yeşilkır Sokak Yoğurtçubaşı Apartmanı'nda oturuyorum. Sularımız 4 yıldır akmıyor. Devamlı İSKİ'den tankerle su getirtiyoruz.

Asimet Özuzun

BAHÇELİEVLER
Elektrik yok

FEVZİ Çakmak Caddesi Özlem Apartmanı'nda oturuyorum. Elektriklerimiz 15 gündür sık sık kesiliyor. Bazen iki gün gelmediği oluyor... Sebep belli değil. Bilge Kılıçoğlu

ESENLER
Çöp suları sokakta!

NENE Hatun Mahallesi 60. Sokak'ta oturuyoruz. Çöp arabaları o kadar eski ki, çöpün bütün suları arabadan sokağa akıyor. Her yer batıp çıkıyor.

Şükran Uçar

SARIGAZİ
Balçık çamur!

YENİDOĞAN Yunus Emre Mahallesi Veysel Karani Caddesi Hızır Sokak her yağmurda balçık çamur oluyor. Her araç bu çamura saplanıp kalıyor.

İlknur Akdoğan


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır