kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Raydan çıktı!
Dilenciler, hayat kadınları, tinerciler, kol geziyor... Gar kaderiyle başbaşa!

TCDD en sonunda, İstanbul'un belli başlı simgelerinden Haydarpaşa Garı'nı da inanılmaz bir sefalet, rezalet ve pisliğin pençesine terketti. Gar tinercilerin, sokak çocuklarının, ayyaşların, dilencilerin hayat kadınlarının meskeni oldu. Tepside midye satan seyyarlar, her çeşit işportacı Haydarpaşa'dan rahat rahat bindikleri banliyö trenlerinde cirit atıyor. Yarattıkları gürültü ve pislikle yolcuları taciz ediyor.

PİSLİKTEN, çöpten geçilmeyen Haydarpaşa Garı'nın içinde ve dışında, Filistin'deki göçmen kamplarındaki sefaleti aratmayacak tablolar sergileniyor. Doğu ve Güneydoğu'dan trenlerle gelenler garın çevresinde "oba"lar kuruyor, yemek pişirip çamaşır-bulaşık yıkıyor; çamaşırlar gar parmaklıklarına seriliyor. Çağdışı görüntüler İstanbulluları dehşet içinde bırakıyor.

Ne diyorsunuz Ömer Bey?
DDY 1. Bölge Müdürü Ömer Yılmaz'ın makamı Haydarpaşa Garı'nın üst katında. Ama Ömer Bey "sırça köşk"ünden çıkıp hiç aşağılara inmiyor olacak ki, gardaki korkunç çöküşü farketmiyor. Yılmaz'a sesleniyoruz: Bu olanlara ne diyorsunuz Ömer Bey?. Lütfen zahmet edip makam odanızdan çıkın, aşağı inin, İstanbul'un gözbebeği tarihi Haydarpaşa Garı'nı ne hale getirdiğinizi görün!

Kaan ÖZBEK - Necip YOZGATLI


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır