kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eroinin esas sahibi bu adam
Büyük eroin kaçakçılığı işleri organize ediyordu, yakalandı, Emniyet'in penceresinden atladı. Şimdi, son nefesine bir de 'itiraf' sıkıştırdı deniliyor

Mehmet Sormaz, 24 Eylül günü Narkotik Şube dedektiflerince sorguya çekildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 5'inci katından atlayarak intihar etmiş, olay zihinlerde kimi soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştu. Şimdi, Mehmet Sormaz'ın son nefesinde, kaçırmaya çalıştığı uyuşturucunun sahibinin ismini polise verdiği öğrenildi. İddialara göre Sormaz, düştüğü yerde yanına ulaşan ilk polis memuruna, TIR'la Hollanda'ya kaçırmaya çalıştığı 166 kilo uyuşturucunun Diyarbakırlı Şükrü Abdülkaya'ya ait olduğunu söyledi ve bir kaç dakika sonra öldü.

Tilki tehlikeyi sezdi
Bu 'alışılmadık' itiraf üzerine Narkotik Şube bu ismi araştırmaya başladı. Mehmet Sormaz'ın son altı ayda görüştüğü kişilerin eksiksiz bir listesini çıkaran Narkotik Şube dedektifleri, listede Şükrü Abdülkaya isminin de bulunduğunu, Sormaz'ın Abdülkaya ile telefonla veya buluşarak görüştüğünü belirledi. Polis harekete geçti, Abdülkaya'nın Florya'daki evini bastı. Ancak çok geç kalınmış, Sormaz'ın intiharı üzerine paniğe kapılan Abdülkaya eşyaları da boşaltarak evi terketmişti.

Her yerde aranıyor
Bu arada Abdülkaya'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ehliyet aldığı ortaya çıktı. Abdülkaya'nın el yazısı ile doldurduğu ehliyet başvuru formu ile ele geçirilen uyuşturucu torbalarının üzerinde bulunan 'üretici imzası' İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı'nda karşılaştırıldı. Uyuşturucu torbalarının üzerindeki imza ile ehliyet başvuru formundaki yazı aynı elden çıkmaydı. Şükrü Abdülkaya'nın Florya'daki villası ile jeep ve minibüsüne DGM kararı ile el kondu. Abdülkaya her yerde aranmaya başlandı.

İhsan DEMİR - Salih AYDIN (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır