kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Polonya ile ticaret anlaşması imzalandı
Türkiye ile Polonya arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı. Anlaşma ile gümrüklerde Karşılıklı İdari Yardım ve İşbirliği Anlaşması, Ankara'da imzalandı. STA'ya Devlet Bakanı Tunca Toskay ile Polonya Ekonomi Bakanı Janusz Steinhoff, gümrüklerde Karşılıklı İdari Yardım ve İşbirliği Anlaşması'na ise Gümrük Müsteşarı Ramazan Uludağ ile Polonya Gümrük İdareleri Merkezi Başkanı Zbigniew Bujak imza koydular. Devlet Bakanı Toskay, anlaşmaların imza töreninde yaptığı konuşmada, AB ile ilişki içindeki Türkiye'nin her geçen gün doğal bir ortak haline geldiğini söyledi.

Bakan Toskay, anlaşmanın, ikili ticaretin artmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtirken, esas amacın, iki ülke girişimcilerinin Avrupa'da ve Türk cumhuriyetlerinde işbirliği yapması olduğunu kaydetti.

Ayda 300 dolara Harley
SESİ görüntüsü ve felsefesiyle dünyada bir yaşam şekli olarak benimsenen Harley-Davidson efsanesine artık kolayca ulaşabilirsiniz. Türkiye distribütörü Efsane Motor, 15 Ekim'e kadar sürecek bir kampanyayla tutkunların karşısına çıkıyor. Ayda 299 dolar ödeyerek, hemen veya sonra teslim seçenekleri ile Harley-Davidson sahibi olabilirsiniz

DYO, Azeri ustaları eğitecek
DYO, Azerbeycan'ın başkenti Bakü'de 'Oto Boyacıları Eğitim Merkezi' açıyor. Eğitim Merkezi'nde başta Azerbeycan olmak üzere Kafkaslar, Türk Cumhuriyetleri ve Rusya Federasyonu'nda, DYO AŞ. oto boyaları ve yan ürünlerini kullanmakta olan oto boyacıları eğitilecek. Öte yandan, DYO'nun yeni bir reklam kampanyası da yayına girdi. DYO kampanyada, kalite belgelerinin yerine tüketicisinin düşüncesini ekrana taşıdı.

Gürel, 2000'de de iddialı
OTOMOTİV, çimento, tütün, gıda ve sağlık sektöründe 22 şirketi olan Gürel Şirketler Topluluğu, 2000 yılına da iddialı giriyor. Yabancı ortaklı tütün işleme fabrikası, steril baharat, pastörize yumurta, tarlada kekik üretimi gibi ilklere imza atan topluluk, 25 milyon dolarlık baharat ihracatıyla, dünya pazarının yüzde 80'ini elinde tutuyor.

Toyota'dan 100 milyonuncu oto
Japon Toyota, 100 milyonuncu yerli araç üretimini gerçekleştirdi. Toyota kentinde toplanan yaklaşık 300 kişi, beyaz Crown Royal Salon tipi aracın üretim bandından çıkmasını seyretti. Toyota'nın, Japonya dışında bugüne kadar 12 milyon araç ürettiği kaydedildi.

Hintli TATA Türk pazarında
Japon, Kore ve Çin otomobillerinden sonra Hindistan malı araçlar da Türkiye'ye ithal edildi. Hindistan'ın en büyük holdingi olan TATA tarafından üretilen ticari araçlarının ithalatını Mesin Group yapıyor. TATA'nın Türkiye'ye 4X2 ve 4X4 tek ve çift kabin pick-up modelleri getirildi.

Emlakbank'ın yeni genel müdürü Kaplan Yıldız
Emlak Bankası Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, banka Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Kaplan Yıldız atandı. Atamaya ilişkin kararname, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yıldız atama kararının açıklanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada "İnşallah Allah utandırmaz, başarılı oluruz" dedi. Kaplan Yıldız, atama kararını değerlendirirken, Emlak Bankası'nda 2 aydır Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Kamu bankasından geldim, 26 yıllık geçmişim var. İyi niyetle geldik, iyi niyetle çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Kaplan Yıldız, "Emlak Bankası Genel Müdürlüğü yapıp da yolu Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geçmeyen yok" şeklinde kamuoyuna yansıyan görüşlerle ilgili olarak da "İnşallah biz onu yıkacağız" dedi.

EGS Bank'ta yönetim değişikliği
EGS Bank Genel Müdürü İsmail Canseven EGS Holding İcra Komitesi Başkanlığı'na atandı. Bankadan yapılan açıklamada Canseven'den boşalan genel müdürlük koltuğuna ise genel müdür yardımcılarından Kubilay Kırman'ın atanacağı bildirildi. Bu arada İcra Komitesi eski Başkanı Hasan Turhan ise İdare Komitesi Başkanlığı'na atandı. Yönetim değişiklikleri bugün yapılacak bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

Egebank'tan İMKB- live
Egebank iştiraklerinden Ege Yatırım müşterilerine sunduğu, Şube içi Ege Borsa servisini yılsonuna kadar 16'ya çıkartmayı planlıyor. Dün bankadan yapılan açıklamada müşterilerine İMKB'ye canlı olarak bağlanma olanağı ve uzman yatırım danışmanları tarafından hisse senedi işlemleri yapma olanağı sağlayan seans odalarının özellikle Anadolu'da açılmasının hedeflendiği belirtildi. Açıklamada Ege Yatırım'ın Takasbank'taki 4600 hesabının yarısının seans odaları sayesinde açıldığı da ifade edildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır