kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özal'a 203 milyarlık alacak davası açıldı
Malatya'dan bağımsız milletvekili seçilerek meclise giren Ahmet Özal'a, Kanal 6 dönemindeki borçları nedeniyle Vakıf Finansal Kiralama tarafından 203 milyarlık dava açıldı

Son seçimlerde Malatya'dan bağımsız milletvekili seçilerek meclise giren 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Tevfik Özal'a 203 milyar 440 milyon liralık dava açıldı. Vakıf Finansal Kiralama adına İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Avukat Zuhal Yürütücü'nün başvuru dilekçesine göre mahkemeye kadar yansıyan alacak öyküsü şöyle gelişti:

93'ten beri
Vakıf Finansal Kiralama ile Ahmet Özal'ın sahipliği döneminde Kanal 6 televizyonunun yan kuruluşu olan Artı Filmcilik ve Prodüksiyon arasında 22 Ekim 1993 tarihinde Finansal Kiralama Sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeler 1994 ve 1995 yıllarında yenilendi. Ahmet Özal da sözleşmeleri kefil sıfatı ile imzaladı.

Ancak sözleşmeye istinaden kiralanan malların kira bedellerinin tamamı ödenmedi. Vakıf Finansal Kiralama şirketi de Beyoğlu 28. Noterliği aracılığı ile kefil olan Ahmet Özal'a 4 Kasım 1995 ve 12 Haziran 1996 tarihlerinde iki ayrı ihtarname çekerek kira bedellerini ödemesini istedi.

Önce icra takibi
Kira bedellerinin noter ihtarına rağmen ödenmemesi üzerine İstanbul 5. İcra Müdürlüğü'ne başvuran Vakıf Finansal Kiralama, Özal aleyhine icra takibi başlattı. Ahmet Özal, "Borcum yok" diye itiraz etti ve takibi durdurdu. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Vakıf Finansal Kiralama, tahsil edilemeyen kira bedelleri için 1997 yılında başlatılan icra takibinin yasal dayanağı olmadığı halde itiraz edilerek durdurulduğunu iddia etti. Bu durumun mahkeme tarafından yapılacak yargılama sonucu ortaya çıkacağını başvuru dilekçesinde iddia eden şirket, bilirkişilerce yapılacak inceleme ile alacaklarının tespit edileceğini de savundu.

822 bin mark alacaklı olduğunu başvuru dilekçesinde belirten şirket, Ahmet Özal'ın icra takibine yaptığı itirazın kaldırılarak icra takibinin devamı ve Türk Lirası ile 203 milyar 440 milyon liraya ulaşan alacaklarına da yüzde 40 icra inkar tazminatı eklenerek tahsilini istedi.

Babasının Cumhurbaşkanlığı döneminde aldığı krediler nedeni ile sık sık mahkemeler ile başı derde giren Ahmet Özal, milletvekili seçildikten sonra da alacaklılarından kurtulamadı. Özal aleyhine daha önce de Emlak Bankası tarafından dava açılmıştı. Banka, Özal'ın Kanal 6'nın sahibi iken aldığı kredileri geri vermediğini belirtmişti.

Yüksel KOÇ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır