kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sıra sanayide
2010 yılına kadar 10 milyar dolar yerli ve yabancı sermaye bekleyen GAP görücüye çıktı. Yatırımcılar, 2. Uluslararası GAP Fuarı'nda

Türkiye'nin en büyük projesi olan GAP görücüye çıktı. 2010 yılına kadar 10 milyar dolar yerli ve yabancı sermayenin gelmesi beklenen GAP'a yatırım için başta İsrailliler ve ABD'liler olmak üzere pek çok yabancı sırada. Dün açılışı yapılan 2. Uluslararası GAP Fuarı da, yatırımcıları çekmek için önemli bir fırsat niteliğindeydi. Fuarda 9 ayrı sektörden 235 firma katıldı ve ziyaretçi sayısının 400 bine ulaşması bekleniyor. 110 bin metrekarelik alandaki GAP Fuarı, İstanbul'da yapılan Habitat Zirvesi'nden sonra gerçekleştirilen en büyük özel sektör organizasyonu.

Fuarın açılışında konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, "Su geldi, sıra sanayide. Tarlada üretilen pamuk fabrikalarda ipliğe dönüşmezse, kalkınma da, ekonomik darboğazdan kurtulma da mümkün olamaz" dedi.

Fuarda, en büyük ilgiyi cep telefonu ve beyaz eşya standları gördü. Şanlıurfalılar, silah ve tekstil makinesi standlarını da hiç boş bırakmadılar. Makine Kimya Endüstrisi'nin yetkilisi Metin Filizay, tamamıyla yerli silahlardan oluşan serginin gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Urfalılar 7'den 77'ye fuara ilgiliydi. Karekeçili Aşireti, cümbür cemaat gelmiş, ellerine ne geçse topluyorlardı. En çok ilgi gösterdikleri ise fuarın ana sponsorluğunu da üstlenen Telsim'in standıydı. Zira, Urfalı'nın sudan sonra rağbet ettiği en önemli şey cep telefonu.

Fuarın asıl ziyaretçileri olan tekstilciler ise bugün gelecek ve tarım ürünün nasıl sanayi ürününe dönüştürüleceği de şekillenecek.

150 ABD'li işadamı geliyor
Başbakan Bülent Ecevit'in ABD gezisi sonuç veriyor. ABD ile Türkiye arasındaki Çerçeve Ticaret Anlaşması'ndaki takvime göre, bu ay içinde ABD'den 150 kişilik bir işadamı heyeti Türkiye'ye gelecek. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Mark Parris başkanlığındaki heyete GAP turu için davetiyeler gönderildi. Sanayi Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, yatırımcıların Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile deprem bölgesinde yatırım olanaklarını araştıracaklarını söyledi.

Mine ŞENOCAKLI - Mehmet YILDIRIM


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır