kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kokainli sterlinler!
İngiliz BBC Televizyonu'nun Mass Spec Analytical isimli kuruluşa yaptırdığı araştırma, başkent Londra'da piyasada dolaşan banknotların zehir saçtığını kanıtlıyor. İngiliz Merkez Bankası'ndan alınan 500 kullanılmış kağıt paranın yüzde 99'unda mikroskopik kokain izleri bulundu! Paraların yüzde 4'ünün kokain sarmak için kullanıldığı, yüzde 5'inde bulunan kokainin dozajının çok tehlikeli boyutta olduğu belirlendi. Kokainin Londra piyasasında dönen diğer sterlinlere de bulaşmış olabileceği gündeme geldi.

(AFP)

Nazi'ye 20 yıl hapis
HIRVATİSTAN'DA 6 ay önce yargılanmasına başlanılan Nazi savaş suçlusu Dinko Sakic, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. II. Dünya Savaşı'nda Nazi toplama kampı komutanı olan Sakic'in suçları (77) "Mahkumlara kötü muamele, işkence ve katliam emri verme" olarak belirlendi.

Hakim, 1941-45 yılları arası 85 bin Yahudi'nin öldürüldüğü Jasenovac kampında 5 ay yöneticilik yapan Sakic'in bizzat 4 kişiyi öldürmekten sorumlu tutulduğunu da ifade etti.

Bill Gates gelmemiş
DÜNYANIN en zengin adamı Bill Gates'in Türkiye'ye tatile geldiği ve Sahil Güvenlik hücumbotlarının tekneyi aramaya kalkması üzerine ülkemizden ayrıldığı yalanlandı. Bill Gates'in sahibi olduğu Microsoft yetkilileri internet aracılığıyla dünyaya Bill Gates'in, Türkiye'de tatilde olduğu ifade edildiği dönemde Amerika'dan ayrılmadığını duyurdu. Ancak basında, Bill Gates'in, Datça'ya geldiği yazılmış ve şöyle denmişti: "Bill Gates 35 metrelik teknesiyle Datça'ya geldi, sahilden iki kilo pastırma aldı... Ancak hücumbotlar, Gates'in teknesini aramak istedi. Bu duruma kızan Bill Gates, hemen oradan ayrıldı..."

Uçakta seks mahkemelik
UÇAKTA aşk yapmak pahalıya patladı... Havacılık tarihinde benzeri görülmemiş olay Dallas-Manchester seferini yapan Amerikan Havayolları'na ait Boeing 757 tipi uçakta meydana geldi. Uçağın birinci sınıf yolcuları arasında bulunan David Machin isimli İngiliz iş adamı içkiyi fazla kaçırınca yanındaki koltukta oturan İngiliz Amanda Holt'a kur yapmaya başladı. Kendisi gibi aşırı alkollü olan kadın iş adamına ilgi gösterince bir ilişkiye başladılar. Yolcuların şaşkın bakışları arasında öpüşmeye başlayan çift ilişkilerini battaniyelerin altında devam ettiler. 10 saatlik uçuş sırasında ışıkların söndürülmesinden yararlanan çift ilişkilerini müstehcen sayılacak bir boyuta ulaştırdılar. Durum pilota bildirildi. Pilot kuleden uçağa polis gönderilmesini istedi. Uçak iner inmez tutuklanan çift geceyi karakolda geçirdikten sonra kefaletle bırakıldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır