kapat

05.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
KISA KISA KISA

Ayasofya gravürlü saat
1858'DEN bu yana Paris'teki Vendome Meydaný'nda kral ve kraliçelerin mücevhercisi olarak ünlenen Boucheron, 2000 yýlýný da soylu bir giriþimle kutluyor. UNESCO tarafýndan dünya mirasý ilan edilip korunmaya alýnmýþ sit alanlarýndan ikisinin, Ayasofya ve Elhamra'nýn restorasyonunu üstlenen Boucheron, bu amaçla her biri numaralý bir eþi olmayan özel saatler yaptý.

WORLD HERÝTAGE 2000 isimli bu özel saatler iki ayrý seriden oluþuyor. Ýlk 23 adetlik platin seride, her saatin þeffaf olan arka yüzünde 23 sit alanýndan birinin gravürü bulunuyor. Bu platin saatlerin fiyatý 150.000 FF. Toplam 200 saatlik ikinci seri ise sarý altýndan. Bu kez dünya miraslarý içinden beþi seçilmiþ ve her birinden 40'ar adet yapýlmýþ. Bunlarýn fiyatý da 58.000 FF.

Barkoduyla büyüsün!
BUGÜNLERÝ de mi görecektik! Malžm, çaðýmýz istatistikler çaðý, rakamlarla yaþamaya alýþtýk, 20. Yüzyýlýn sonlarýnýn en belirleyici özelliklerinden biri de, insanlarýn rakamlara indirgenmeleri oldu. Þimdi de sýra yeni doðmuþ bebekleri barkodlamaya geldi! Chicago'daki Lutheran General Hospital'da dünyaya gelen bebeklere anne ve babalarýyla bir örnek barkodlu kimlik bilezikleri takýlýyor. Bu þekilde bebeðin baþka bir bebekle karýþmasý da kesin olarak önlenmiþ oluyor. Anlaþýlan o ki, geliþen teknoloji "sayesinde" artýk doðumda kaybolmuþ zavallý yetim hikâyeleri de, tarihin küflü sayfalarýnda bir yaprak olacak. Yakýnda insanlara etiket de takarlarsa, þaþýrmayalým!..


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr