kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hem çalış hem konuş
Artık işte başarı için yabancı dil şart. Dil bilmeyenin yeni pazar şansı yok. Ama bilmeyenler de artık çaresiz değil. Özellikle iş İngilizcesi konusunda eğitim veren birçok kuruluş var.

METE TANSU

Artık her alanda pazar bütün dünya. Artık tüm büyük kuruluşlar cirolarının önemli bir kısmını yurtdışına yaymaya çalışıyor. Bu ortamda yabancı dil, doğal olarak iş hayatının "olmazsa olmazları" arasına girdi. Yani artık Tarzan İngilizcesiyle iş bitirmeye çalışanların devri kapandı. 'Bir dil bir insan' sözü, 'Bir dil bir pazar' halini aldı. Bugün her şeyin olduğu gibi yabancı dil öğrenmenin de bilimsel yolları var. Ve özel İngilizce kursları, bu işlevi başarıyla yerine getiriyor.

Bir işadamının kullanması gereken yapıları, kelimeleri ve grameri bu kurslarda, bilimsel bir altyapı ışığında alması mümkün. Üstelik, yoğun iş temposu dahilinde, kısa süreli ama yoğun programlar ile.

CERAN LİNGUA
Türkiye temsilciliğini Sertur'un yaptığı Ceran Lingua yurtdışnda tam 6 dilde dil eğitimi veriyor. Merkezi Belçika'da bulunan Ceran Lingua, İngiltere, Fransa, İspanya ve Japonya'daki okulları ile hizmet veriyor. Fazla vakit bulamayan şirket yöneticileri, Ceran Lingua'nın birkaç hafta süren, haftalık 66 saati bulan programından yararlanabiliyor. Belçika'da şatoda yapılan kurslara katılan yöneticiler sadece yabancı dil öğrenmekle kalmıyor, aynı zamanda oranın kültürlerini de tanımış oluyor. Fiyatlar ise programlara göre 1500-3000 euro arasında değişiyor.

İ.d.e.a.
İ.d.e.a. da yoğun İş İngilizcesi veren bir İngilizce programına sahip. Kurs, içerik olarak etkili sunuş teknikleri, görüşme becerileri, toplantı protokolü, telefonda etkili konuşma, dış ülkelerle iş bağlantıları, iş terminolojisi ve raporlama gibi konuları kapsıyor. Tabii böyle bir programa katılmak için en az orta düzeyde bir İngilizce bilgiye sahip olmak gerekiyor. Kursun süresi ise şirket yönetimlerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda belirleniyor. Programların tümü İngiliz ve ABD'li öğretmenler tarafından yapılıyor.

TEPUM DİL MERKEZİ
TEPUM Dil Merkezi de İngiltere ve ABD'de verdiği, iş dünyasına yönelik kursları ile karşımıza çıkıyor. Özellikle bankacılık, turizm dış ticaret, sanayi, bilgi işlem ve kamu sektörlerini hedefleyen TEPUM, yıl boyunca, en az iki haftalık dönemler halinde kurs veriyor. İş dünyasında gerekli duyulan pratik ve teorik bilgiler, değişik iş teknikleri ve iş yazışmalarını konu alan TEPUM, grektiği zaman şirketlerin ihtiyacına göre de program hazırlayabiliyor.

UNIVERSAL ACADEMY
Universal Academy de yabancı öğretmenleriyle işadamlarına, yöneticilere ve şirket personeline kendi faaliyet alanlarına yönelik özel yabancı dil eğitimi uyguluyor. Antik English and B.M.T 1998 yılında başlattığı 'Management Programs' ve 'Business English Preparations Programs'ları ile karşımıza çıkıyor. İş İngilizcesi Programında her grup haftalık 144 saat ders görüyor. Bu programın seçenekleri ise size bağlı. İsterseniz 4.5 ay ya da hızlandırılmış şekilde 2 aylık programlara dahil olabiliyorsunuz. Dersler hafta içi akşam ile gündüz ve hafta sonu uygulanıyor. Fiyatlar ise kurların süresine göre değişiyor. 18 hafta süren tek kurluk program 396 milyona mal olurken, 36 hafta süren iki kurluk program 820 milyona çıkıyor.

BRITISH ENGLISH
British English'in kapsamını ise telefon görüşmeleri, mektuplaşmalar, faks gibi teknik konuları içeriyor. Dersler, interactive sistem, CD Rom, Slayt ve video gösterimleri ile zenginleşiyor. Ayrıca şirketlerin isteklerine göre farklı programlar hazırlanıyor.

Aynı şekilde Dil-Ko kursu da özel gruplara, istek doğrultusunda İş İngilizcesi eğitimi veriyorlar. S.E.M Eğitim Programları'nın tıp, inşaat, bankacılık ve turizm gibi sektörlere yönelik yabancı dil kursları bulunuyor. Kurs öncesinde seviye tespit sınavı uygulayan S.E.M, kurs boyunca yaptığı sınavlar doğrultusunda çeşitli raporlar hazırlayarak şirketleri bilgilendiriyor.

TEPUM Dil Merkezi: 0 212 234 15 34

İ.d.e.a: 0 216 423 24 26

Ceran Lingua (Sertur): 0 216 330 06 00

S.E.M Eğitim Programları: 0 212 259 07 90

Universal Academy: 0 216 348 66 54

British English: 0 212 230 46 99

Antik and B.M.T : 0 216 348 66 54


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır