kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nohut köftesi
Malzemesi
*1/2 kg nohut
* 2 adet soğan
* 5 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* 1/2 demet maydanoz
* 3-4 çorba kaşığı un
* Sıvı yağ (kızartmak için)
* 1/2 tatlı kaşığı kimyon
* 1 paket kabartma tozu
* Tuz, Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Nohutu en az yarım gün soğuk su içinde bekleterek yeterince şişip yumuşamasını sağlayalım. Daha sonra suyunu iyice süzerek robotta nohutu iyice incelene dek parçalayalım. İçine rendelenmiş soğanları, dövülmüş sarmısakları, galeta ununu, maydanozu, unu, tuzu, kırmızıbiberi ve kabartma tozunu ekleyerek, yoğuralım (malzeme biraz gevşek olursa un ilave edin). Nohutlu malzemeye yuvarlak yassı şekiller verelim. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır