kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dersimiz cenaze!
Camilerde yer bulunamayan musalla taşı ilköğretim okulunun kapı yanına kondu..

ZEYTİNBURNU Merkez Efendi Mahallesindeki üç camide her nedense yer bulunamayan musalla taşını getirip Atatürk İlköğretim Okulu bahçe duvarına, giriş kapısının yanına yerleştirdiler. Öğrenciler okullarının bahçesine girerken, cenaze törenlerinde üzerine tabut konan bu soğuk görünüşlü taşı görmek, ona adeta sürünürek geçmek zorunda. Bu da onları ürpertiyor, morallerini bozuyor.

MUSALLA taşı bir aydır orada duruyor. Öğrenciler ve veliler feryat ediyor: "Ne olur taşı buradan kaldırın!".. Okulun giriş kapısı yanında cenaze törenleri düzenleniyor. Okullar Pazartesi günü açılıyor, eğer kaldırılmazsa küçükler her gün bu taşla karşılaşarak, psikolojik rahatsızlıklar duyarak derse girecek. Biz de uyarıyoruz: "Musalla taşını kaldırın!"

ENGİN AKBAŞ

RUH ve Sinir Hastalıkları uzmanı Dr. Nihat Kaya, olayın psikolojik sakıncalarını şu şekilde ortaya koydu: "Okul önündeki musalla taşı çocuğa ölümü hatırlatır. Bu da ruhsal dengesinde olumsuzluklara yolaçar. Çocuğun bilinçaltına yakınlarını, özellikle anne-babasını, sevdiklerini kaybedeceği korkusunu yerleştirir. Ölüm korkusunu erken algılamasına neden olur. Geceleri çocuğun uykusu kaçar, kâbuslar görebilir, korkuyla yataktan fırlayabilir. Eğer çocuk TV'lerde korku filmi izlemeye meraklıysa etki daha şiddetli ve kalıcı olur. Çok sakıncalı..."

MİLLİ Eğitim Müdürü Ömer Balıbey "okul kapısındaki musalla taşı"na kesinlikle göz yumulmayacağını belirtti, şöyle dedi: "Ben hiç bir şekilde okul önüne musalla taşı konmasına izin vermem. Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerekli talimatı ilettim. O taş derhal oradan kalkacak. Çocuklarımız merak etmesin, okulları açıldığında taşı bahçe duvarının dibinde görmeyecekler."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır