kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koç: Sahip çık modeli yarattık
Vehbi Koç Vakfı tarafından yapılan 12 ilköğretim okulu zincirine bir halka da Van'da eklendi

Koç Holding'in fabrikalarının bulunduğu bölgelerde eğitime katkı amacıyla 8 yıllık ilköğretim okulları kurma projesi son aşamaya geldi. 12 ilköğretim okulundan oluşan zincire dün Van'da bir halka daha eklendi. 500 öğrencinin öğrenim göreceği Van Koç İlköğretim Okulu, Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ve Koç Holding Başkanı Rahmi Koç'un da katıldığı törenle açıldı.

26 MİLYON DOLAR
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, törende yaptığı konuşmada topluluk olarak Cumhuriyetin 75. yıldönümü vesilesiyle ülkeye kalıcı bir eser bırakmaya karar verdiklerinde, 8 yıllık ilköğretim kanununun çıktığını, bunun kendileri için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Koç, okulların yapımında yap-devret-sahip çık modelini yarattıklarını belirterek, "Bu okullar değişik yörelerde ve değişik zeminlerde yapıldığından bütçe tutmadı. Nitekim 17 milyon dolar tahsis ettiğimiz toplam projenin maliyeti 26 milyon dolara geldi dayandı. Bir defa işe başlamıştık. Bitirmek zorundaydık" dedi. Eğitimin, ülke için ne kadar önemli olduğunu, birçok sorunun altında eğitim eksikliği bulunduğunu, babaları Vehbi Koç'tan öğrendiklerini kaydeden Koç, bu nedenle ülkenin çeşitli illerinde ve tercihan fabrikaların olduğu bölgelere 15 okul yaptırmaya karar verdiklerini ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay ile protokol imzaladıklarını hatırlattı. Koç, "Hayır yapmak, insana büyük haz veriyor. Yaptıkça da daha çok hayır yapma arzusu insanın içine doğuyor" dedi.

Koç ilköğretim okulları, Bakanlığa devredildikten sonra da Vehbi Koç Vakfı ve bölgelerdeki Koç Topluluğu şirketleri aracılığıyla bina bakımı gibi ihtiyaçları karşılanarak sürekli himaye edilecek. Van'ın dışında Ankara Sincan, Bolu merkez, Bursa İnegöl, Nilüfer, Orhangazi ve Yenişehir, Elazığ merkez, Eskişehir İnönü, İstanbul Büyükçekmece, Kocaeli Gebze, Şırnak Silopi'de Koç ilköğretim okulları yapıldı.

Vehbi Koç, Rahmi Koç'tan başlık parası ve iş istedi
Van Koç İlköğretim okulunun açılışında ilginç bir olay yaşandı. Tören sonrasında Rahmi Koç okuldan ayrılırken 28 yaşında Vehbi Koç adlı bir genç, elindeki 'İş ve 3 milyar lira başlık parası istiyorum' yazılı pankartla Koç'un dikkatini çekmeye çalıştı. Ancak, Koç otomobiline binince, Vehbi Koç da derdini gazetecilere anlattı. Gazetecilere kimliğini gösteren Vanlı Koç, "Vehbi Koç'un ismini taşıyorum. Vehbi Koç'un makamı cennet olsun. Başlık parası ve iş istiyorum" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır