kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ŞişmanSa geliyor
Sabancı İngiliz Arcadia Grubu ile 18 hazır giyim mağazası açacak. Bu mağazaların kimi şişmanlara kimi de yaşlılara ve gençlere hitap edecek

Mine ŞENOCAKLI

Sabancı Grubu'nun, İngiltere'nin ikinci büyük hazır giyim zinciri Arcadia ile ortak kurduğu Giysa, Türkiye'de 2000 yılında 18 mağaza açacak. Sabancı mağazalarının en büyük farkı, her mağazanın farklı bir tüketici grubuna hitap edecek olması. Sabancı'nın mağazalar zincinin her birinde ayrı ayrı şişmanlar, genç erkekler, genç kızlar, çocuklar, yaşlılar, orta yaşlılar için farklı markalarda giyim eşyası satılacak.

İlk mağaza Mart ayında Nişantaşı'nda açılacak. 15-29 yaş grubu gençlere yönelik olan Top Shop (kadın) ve Top Man (erkek) markaları birlikte satılacak..

Giysa'nın Genel Müdürü Aydın Yurdum, bu ortaklıkla çok büyük bir perakende zinciri oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Ortaklık teklifinin Arcadia Grubu'ndan geldiğini, ancak "francihising verelim" şeklinde olduğunu vurgulayan Yurdum, daha sonra Sakıp Sabancı'nın isteği üzerine birlikte şirket kurmaya dönüştüğünü belirtti.

Yurdum, Arcadia'nın yıllık cirosunun 3.5 milyar dolara ulaştığını, İngiltere içinde 1600, Avrupa, Avusturalya ve Ortadoğu ülkelerinde 70 mağaza ve 13 markaya sahip olduğunu anlattı.

Giysa, 8 milyon dolar sermaye ile kuruldu. Şirkette büyük ortak, yüzde 75 payla Sabancı. Ortaklıkta yüzde 25 payı bulunan Arcadia Grubu bünyesinde, 13 ayrı marka var. Top Shop ve Top Man, Dorothy Perkins, Burton, Evans, Racing Green, Hawkshead. Ayrıca Arcadia, en son İngiliz hazır giyim perakende zinciri olanSears'ı satın almış ve Miss Selfridge, Warehouse, Richards, Wallis gibi markaları da portföyüne katmıştı. Bu markalar Türkiye'ye getirilecek.

Hugo Boss'un tercihi Türkiye
DünyanIn 72 ülkesindeki tüketicilere klasik takım elbise giydiren Alman Hugo Boss firması, Ege Serbest Bölgesi'nde 25 milyon marklık yatırımla dev bir üretim tesisi kurdu.

Üretime başlayan, resmi açılışı ise 5 Ekim Salı günü yapılacak olan fabrikada, 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Almanya'da ve ABD'de 2 fabrikası bulunan Hugo Boss, üçüncü fabrikasını Ege Serbest Bölgesi'nde kurdu. Hugo Boss'tan Sezai Kaya, fabrika için tüm girdilerin Almanya'dan geldiğini, üretimin tamamının yine Almanya'ya ihraç edileceğini belirtti.

Yaklaşık 25 milyon marklık yatırımla gerçekleştirilen tesiste 500 kişiye istihdam sağlanıyor. 2000 yılında 6 bin civarında takım elbise üretilmesi ve istihdamın 850'ye çıkarılması planlanıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır