kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SERPİL YILMAZ(syilmaz@sabah.com.tr )

Emlak Bankası'na müdür hazırlanıyor

Emlak Bankası'na yeni genel müdür atanıyordu. Ancak isim Bahçeli'nin vetosuna uğradı...

Bankacılık kulislerinde Emlakbank Genel Müdürü Erdin Arı'yı görevden alan hükümetin, bu göreve banka yöneticilerinden Kaplan Yıldız'ı atayan kararnameyi hafta sonunda Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e gönderdiği ileri sürüldü. Ardından geçtiğimiz gün Emlak Bankası yöneticilerinin 'lojman transferi' olayının ayyuka çıkması üzerine anlaşıldı ki, kararname daha Demirel'e varmadan, bankanın bağlandığı MHP'de bomba gibi patlamış ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin vetosuna uğramış.

Emlakbank genel müdürlüğünü vekaleten Ziraat Bankası'ndan gelen Mehmet Şeniz yürütüyordu. Ardından da Ziraat Bankası kökenliler Emlakbank'ın koltuklarını birer birer doldurdular.

MHP kökenliler
Genel Müdür olarak adı geçen Kaplan Yıldız, DYP Milletvekili Cihan Paçacı'nın Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü döneminde Teftiş Kurulu'nda yer almış, Hazine Müsteşarlığı'ndan istifa eden Yener Dinçmen'in Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü döneminde ise bankadan ayrılmıştı. Memleketi Kırıkkale'de MHP'ye yakınlığı ile bilinen Yıldız'ın Ziraat Bankası'ndaki son görevi Tarım Kredilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığıydı. Finans çevrelerinde vekil Şeniz gibi, asaleten bu göreve atanması konuşulan Yıldız'ın da MHP'yle ilgili geçmişleri bankacılık birikimlerinden daha çok vurgulanıyor.

Emlakbank'ta genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Lütfü Çoşkun Özek lojmanda oturmuyor. AP kurucularından Osman Bölükbaşı'nın akrabası Özek, ANAP çevresinden destek bulan bir isim. Lojman meselesine de kafası bozulan yöneticilerden olduğu söyleniyor. Yönetim Kurulu içinde 57'inci Hükümet dönemininden önce yönetimde bulunan iki isimden biri Özek, diğeri de İsmail Heral. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Lütfü Özkaya ise bu göreve gelmeden önce Emlakbank'ın iştiraki Emlak Pazarlama ve Proje Yönetimi şirketinin Genel Müdür Yardımcısıydı.

Dava enkaz altında
Banka ile ilgili dün de bir karar, mahkemelerden çıktı. Emlak Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Erkovan "11.6 trilyon liralık yolsuzluk" davasında tahliye edildi. Bankanın üzerindeki bir diğer şaibe, "Meclis koltukları..." Koltuklar Meclis'e kondu, tatil başladı. Af, bir geldi bir gitti derken, depremin acı bir sonucu Meclis'e milyarlık koltukların yapımına onay veren Emlak Konut'un Genel Müdürü Cihan Sakarya, Emlak Bankası müteahhitlerinden Yüksel İnşaat'ın Yalova'da yıkılan enkazında yaşamını yitirdi. Dolayısıyla bu dava af çıksın, çıkmasın tam bilgiden noksan kaldı. Dönemin Meclis Başkanı olarak projeyi kabul eden Mustafa Kalemli ise affı beklemeye devam ediyor...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır