kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ispanaklı omlet böreği
Malzemesi
* 150 gram ıspanak
* 2 adet sivri biber
*1 adet domates
* 3 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkadıktan sonra, doğramadan tencereye aktarıp, su ilave etmeden, yumuşayana dek haşlayalım. Daha sonra avucumuzla sıkarak küçük küçük doğrayalım. Bir tavaya iki-üç kaşık sıvı yağı alalım. İçine küçük küçük doğranmış sivri biberleri ekleyip, iki dakika kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi ekleyip, biberlerle birlikte kavuralım. Üç dakika daha kavurup, ıspanakları ilave edelim. Tuzunu ve biberini ayarlayıp, ateşten alalım. Üç yumurtayı, akları sarıları ile karışana dek karıştıralım. Geniş yüzeyli bir teflon tavada tereyağını eritelim. Toz kırmızı biber ekip karıştıralım. Yumurtaları tavaya döküp, bir yüzünü pişirelim. Spatula ile çevirip, yumurtaların diğer yüzünü de pişirelim. Omletin yarısına ıspanaklı harcı yayıp, diğer yarısını ıspanaklı harcın üzerine kapatalım. Spatula ile servis tabağına alalım. Dilimleyerek, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır