kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Microsoft ve Tepum'dan işbirliği anlaşması
Microsoft, bu yıl Türkiye'de başlattığı 'Çözüm Ortaklığı Program Yönetimi' kapsamında Tepum'u işortağı olarak seçti. Yapılan anlaşmaya göre Tepum, bugüne kadar Microsoft Danışmanlık Merkezi'nin verdiği tüm danışmanlık hizmetlerini verebilecek. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 'Çözüm Ortaklığı Program Yönetimi' konusunda çok az sayıda şirketle işortaklığı yapacaklarını belirterek, "Microsoft servis ve satışı konsuhnda ileri düzeye gelmiş şirketleri işortağı olarak seçiyoruz. Amacımız, bu şirketlerin servis kapasitelerini genişleterek, Microsoft Danışmanlık Merkezi düzeyine gelmelerini sağlamak" vurguladı. Tepum Genel Müdürü Hakkı Sevand ise, Tepum'un Dijital Yönetim Sistemleri konusunda uzmanlaştığını belirtti. Sevand, anlaşmayla ilgili olarak, "Tepum, bu konularda Microsoft OLAP ve Karar Destek Sistemleri çözümlerini kullanıyor. Şimdi bu çözümlerimiz Microsoft'un uzmanlık ve deneyime dayalı danışmanlık hizmetleri ile bütünleştiriyor" dedi.

* Bank Kapital'den depremzedelere çözüm
Bank Kapital, depremn felaketinde zarar gören müşterilerini yalnız bırakmıyor. Afetten etkilenen müşterileri için özel çözümler üreten Bank Kapital, yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan İzmit Şubesi'nde, depremzede müşterilerinin hesaplarını yeniliyor. Bank Kapital'in İzmit Şubesi, kredi kartı ankaz altında kalan müşterilerini arayarak yeni kartlarını ulaştırmaya başladı. Kredi kartı borçlarına yönelik olarak, ilk etapta borçların bir ay faizsiz ertelendiğini söyleyen Bank Kapital yetkilileri, durum tespiti yapıldıktan sonra kişilere özel çözümler sunulacağını belirtti.

* Genel Sigorta'ya KORA'dan destek
Genel Sigorta, InsCube Karar Destek Sistem Çözümü için KORA ile protokol imzaladı. Genel Sigorta'da karar vermeye yetkili kişilerin kullanacaeğı Inscube ile tüm şirket bazında dinamik raporlar hazırlanması, çok boyutlu analizler ve ileriye dönük tahminsel modelleme yapılması hedefleniyor. Proje kapsamında, operasyonel sistemlerden toplanan veriler Oracle Veri Ambarına toplanacak ve oradan da Kora'nın Oracle OLAP mimarisine dayalı hazırlandı.

* Kinesis'ten mini demo projesi
Fraklı bir tasarım ve estetik anlayışına dayanan ürünleriyle ofislerde rahat ve fonksiyonel bir çalışma ortamı yaratan Kinesis, müşterileri için hazırladığı Mini Demo projesi ile büyük ilgi görüyor. Kinesisi Genel Müdürü Orhan Bayrak, "Mini Demo çalışmalarını müşterilerinin almak istedikleri ürünler hakkında daha kolay karar verebilmelerini sağlamak amacıyla tasarladıklarını belirtti.

* Norrand satışı kolaylaştırıyor
ABD firması Intermec'in mobil yazıcısı Norand 6808, 'her an her yerde hizmet' özelliği ile piyasaya sürülüyor. Bele takılan Norand yazıcıları serisindeki en yeni ürün olan 6808, Türkiye'de Intermec'in distribütörü Porcan tarafından satışa sunuluyor. Herhangi bir veri girişiyle aktif moda geçen yuku modu sayesinde batarya ömrünü uzatan cihaz, gün boyunca üstün performans sağlıyor.

* Compaq'tan yeni kurumsal çözümler
Compaq, Novell Netware ortamlarındaki kritik iş uygulamalarına yönelik ProLiant Cluster for Netware 5 çözümünü duyurdu. 8 node'a kadar genişletilebilen bu kümeleme çözümü, müşterilerin kesintisiz çalışabilirlik taleplerini karşıladı. Compaq, bu yeni ürünle piyasadaki ağırlığını artırmayı hedefliyor.

* Dünyanın en büyük dönme dolabı Londra'da
İngiliz Hava Yolları British Airways, dünyanın en büyük dönmedolabını Londra'da Country Hall yakınlarına yerleştirdi. Yapımını British Airways'in üstlendiği dönmedolabın, Londra'nın turistlere yönelik önemli atraksiyonlarından biri haleiene gelmesi bekleniyor. 135 metre boyundaki dönmedolap, 65 derecelik açıya, 136 çelik kabloyla, 9 destek platformundan 5 dakikada 35 cm'lik bir hızla yavaşça kaldıracak.

* Oyakbank'tan telefon abonelerine avantaj
Oyakbank'ın, şubelerle merkez arasındaki iletişimi sağlayacak Frame Relay altyapısı tamamlandı. Banka, Tepum'dan hizmet alarak kurduğu Frame Relay iletişim altyapısıyla, telefon maliyetlerinin yüzde 50-60 düşmesini bekliyor. Projede, istanbul'daki Genel Müdürlük ile 6 lideki 10 şubenin Frame Relay ağ bağlantısı kuruldu. Kesintisiz iletişim yapılabilecek bu hat üzerinden hem veri hem de ses iletişimi yapılabiliyor.

* Compaq-Enter'dan golf turnuvası
Bilişim sektörünün iki büyük firması Compaq ve Enter'ın gelenekselleşen golf turnuvası Compaq-Enter Annual Golf Tournament yapıldı. Geçen sene ilki yapılan turnuva, özellikle iş dünyasının ünlü isimlerini ağırladıydı. Compaq ve Enter yetkilileri, turnuvanın Türkiye'de golf sporunun gelişmesine ve golf oyucularının profesyonel organizasyonlara katılma fırsatını yakalamasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlendiğne dikkati çekiyorlar.

* Alman basınından Hillside'a övgü
Almanya'nın günlük gazetelerinden Frankfurter Allegmanie, Türkiye'de yaptığı araştırma sonucunda, turizm sektöründe yaşanan krize, yüksek doluluklarla karşı koyan Hillside Beach Club'ın başarısına değindi. Alarko Turizm Grubu'nun bir kolu olan Hillside'ın başarısındaki sırrını uzun vadeli misafir memnuniyetine bağlayan gazete, Hillside Beach Club'ın Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos'taki yüzde 80 ile yüzde 98 arasındaki doluluk oranlarının yüksekliğine de dikkat çekti.

* Scuba diving ile takım ruhu
Porcan, yeni kurumsal dergisi P-mail'in ilk sayısında Compaq Türkiye Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu'nu konuk etti. 'Bir Yönetici, Bir Hobi' köşesine scuba diving hobisi ile katılan Nalbantoğlu, scuba diving'in iş dünyasına benzeyen tarafları olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: "Scuba diving'de belli kurallar var ve bu kurallara dalış arkadaşınla birlikte uyman gerekiyor. Yani scuba diving'de dalış arkadaşına güvenerek yola çıkıyorsun, iş hayatında ise takımına güveniyorsun."

* Sigorta kurumlarına internet güvencesi
İnternet Servis sağlayıcısı UUNET işbirliğiyle kurulan Fornet, Türkiye'nin dev sigorta kurumlarına İnternet çözümleri sunuyor. Web sitesi tasarımında e-posta entegrasyonuna, elektronik ticaretten güvenliğe İnternet dünyasının her alanında uzmanlığı olan firma, Anadolu Hayat, Başak Hayat ve Commerical Union Sigorta'ya kurumsal hattıns yanı sıra intranet hizmeti de sağlıyor.

* Sun, Forte'yi satın aldı
Java programlama dili ve yazılım geliştirme platformu ile Internet'in iş amaçlı kullanımını kolaylaştıran Sun Microsystems, Forte Software'i satın aldı. Sun'ın 540 milyon dolara satın aldığı Forte Software, büyük firmaların işlerini daha etkin bir biçimde yürütmek için kullandıkları yazılım uygulamalarının geliştirilmesini kolaylaştıran teknolojilere sahip bulunuyor.

* Logo Yazılım adını değiştirdi
Türkiye'nin önde gelen yazılım firmalarından Logo Yazılım, ismini 'Logo Business Solutions' (LBS) olarak değiştirdi. Yeni ismi, şirketin uluslararası alandaki varlığının yanı sıra, genç, tutkulu ve öncü kimlğini de sergiliyor. Yaygın bir satış, destek kanalı ve yüksek hizmet kalitesi ile bölgesel bir güç haline gelen LBS'in hedefi, yakın bir gelecekte bir dünya şirketi olmak.

* PSC ilk defa Türkiye'de
Güçlü barkod okuyucularıyla dünya çapında tanınan PSC, hızlı bir gelişim sürecinde olduğuna inandığı Türkiye'de Liaison ofis açmasının ardından, vizyon ve stratejileri hakkında bilgi vermek üzere 21 Eylül'de Hyatt Regency'de bir basın toplantısı düzenliyor. Toplantıya, konuşmacı olarak, PSC Avrupa ve Orta Doğu'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Nigel Davis, Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Claudio Baseli ve Türkiye Bölge Müdürü Argun Erşen katılıcak.

* Compaq büyümeye devam ediyor
Compaq Türkiye, 1999'un ikinci çeyrek yılında tüm ürün gruplarında yüzde 17.6'lık pazar payı elde etti. IDC Türkiye raporlarına göre, ilk üç aylık dönemle karşılırtırıldığında yüzde 46 büyüyen şirket, pazar payında en yakın rakibinden 7 puan önde bulunuyor. Compaq Türkiye, aynı zamanda ikinci çeyrek yılda masüstü bilgisayarlarda, yüzde 60 büyüme kaydetti.

* Vanenburg Systems artık internette
Vanenburg Business Systems, Türkiye'nin kurumsal Web sitesi yayına başladı. http://www.vbsturkey.com adresinden ulaşılan sitede, ERP çözümlerinden müşteri öykülerine, uzmanların görüşleri, VBS dünyasından haberler ve VBS Türkiye'nin şirket profili konularına yer veriliyor. VBS yetkilileri, bu siteyle Türkiye'de ERP kavramını ve uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

* Fiber kabloda LazrSpeed dönemi
Lucent Technologies, mevcut teknolojilerden 10 kat daha hızlı yeni fiber optik kabloların çözümünü duyurdu. Bina ve kampus ağlarına yönelik Systimax Yapısal Kablolama ürün ailesinin en yeni üyesi olarak tasarlanan LazrSpeed fiber optik çözümü, saniyede 10 Gigabit'lik veri aktarabiliyor. Bu sistem gittikçe artan internet trafiği nedeniyle omurgada oluşan tıkanıklıkları önlemeyi hedefliyor.

* Intel Merced işlemcisini tanıttı
Intel Corporation Başkanı Craig Barret, Intel Forum'da yeni Merced işlemci tabanlı platformu tanıttı. Barret, tanıtım sırasında yaptığı konuşmada, gelecekte tüm evlerin elektronik evler haline geleceğini, tüm işlerin elektronik ticarete doğru kayacağını vurguladı. Barret, konuşmasında ayrıca mühendisleri internet ekonomisi kurmaya davet etti.

* Turkcell tahsilat sistemini genişletiyor
Turkcell, tahsilat sistemine İktisat Bankası'nı da ekleyerek, Turkcell faturalarının yurt çapında tahsil edildiği banka sayısını 9'a çıkardı. İktisat Bankası, Türkiye genelindeki 60 şubesiyle Eylül itibariyle tam gün on-line tahsilata başladı. Merkezi Tahsilat Sistemi oluşturma çalışmalarını yürüten Turkcell, bu proje kapsamında bankalarla on-line çalışarak, aboneleer ait fatura bilgilerinin ve ödemelerin sistemlerde eş zamanlı görünmesini sağlayacak.

* Acer kârını yüzde 200 artırdı
Bilgi sektörünün önde gelen şirketlerinden Acer, 1999'un ilk 6 aylık mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin geçen yılın aynı dönemine göre geliri yüzde 55.6 artarken, net kârında ise yüzde 201 artış oldu. Stokların hızla satılması ve stratejik işbirlikleri nedeniyle yılın ilk 6 aylık döneminde beklenenin üzerinde gelir elde edildiğini açıklayan acer yetkilileri, bu nedenle 1999 yılına ilişkin kâr hedeflerini yüzde 50 artırdıklarını belirtiyor.

* Mentor ve Artisan işbirliği yapıyor
Trükiye'de Cadet Bilgisayar'ın temsil ettiği Mentor Graphics, chip üzerinde entegre IP çözümleri sunmak amacıyla Artisan'la stratejik işbirliğine giriyor. İki firma arasında gerçekleşen anlaşmaya göre Mentor Graphics'in fiziksel IP kütüphane işini Artisan Components firması üstlenecek. İki firmanın yetkilileri, bu işbirliğinin IC tasarımcılarına çok önemli faydalar sağlayacağına dikkat çekiyor.

* SGI İstanbul'dan sonra Ankara'da
SGI, İstanbul'dan sonra ilk ofisini Ankara'da açtı. Kısa bir süre önce SGI Ankara Bölge Müdürü olarak firma çalışanları arasına katılan Murat Serim, hedefini, "kamu ve savunma sektörlerindeki kullanıcılara ve bu sektörlerde çözüm üreten şirketlere yakın olmak" şeklinde açıklıyor. Serim, SGI olarak, stratejik bilgi üretimi, simülasyon, büyük veri tabanları uygulamalarına yönelik çözümleri de hedeflediklerini belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır