kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Padişahlara layık sofra
Kaybolmaya yüztutan Türk Mutfağını yaşatmaya çalışan Hünkâr Lokantası, Fatih'ten sonra Etiler'de de hizmet verecek

Bu hafta sizleri, 49 yıldır Türk yemeklerini Fatih'teki yerinde başarıyla sunan Hünkâr Lokantası'nın Etiler Nispetiye'de yeni açılan şubesine

götürüyoruz. Kaybolmaya yüz tutan Türk yemeklerini Etiler gibi fast-food ve dünya mutfaklarının çokça bulunduğu bir yere taşıyan Hünkâr, kendi çapında bir misyon üstlenmiş durumda. Hünkâr'ın sahibi Feridun Ügümü, dededen kalma mesleğini başarıyla sürdürmenin haklı gururunu yaşıyor. Ügümü, yemeklerinin kalitesini aynı tutmak için Hünkâr'ın aşçıbaşılığını da üstlenmiş. Bütün yemekleri o pişiriyor ve müşterilere bizzat kendisi takdim ediyor. Ügümü, aynı zamanda Türk yemeklerini birçok defa yurtdışında tanıtma görevini de üstlenmiş. Hünkâr saat 11.00'den saat 22.30'a kadar müşterilerine servis veriyor. Hatta sabahları uğrayıp, çorba bile içebilirsiniz. Hünkâr'ın dekoru ise sade ve şık. Lokantı'nın farklı köşelerinde bulunan turşu kavanozları hemen ilgiyi üzerinde topluyor. Tabii bunun yanı sıra övgü dolu gazete kupürleri de duvarları süslüyor. Hünkâr'ın bahçe ve dış mekan olmak üzere toplam 80 kişilik kapasitesi var. Ve size en büyük tavsiyemiz öğle yemeklerinde saat 12.00'yi fazla geçirmeyin. Aksi taktirde yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Hünkâr'ın müşterilerini ise her kesimden insanlar oluşturuyor. Ama özellikle iş adamları, borsacılar ve ev hanımları lokkantının

müdavimlerinden. Lokanta'nın en büyük özelliği ise müşterilerin siparişlerini, yemekleri görerek vermeleri. Hünkâr'a gelenler, masalarına oturmadan önce, ilk olarak yemeklerini seçiyorlar. Hünkâr'da otuzdan fazla yemek bulunuyor. Tabii ki bu sayının içine tatlılar dahil değil. Bizim gözümüze çarpanlar ise Elbasan Tava, Şehriyeli Kuzu Güveci, Kadınbudu Köfte, İşkembeli Nohut Yahnisi ve Hamsili Pilav. Tatlı olarak ise Aşure, Fırında Sütlaç, Kayısı Tatlısı ve Sütlü Tel Kadayıf en fazla rağbet gören tatlılar. Hünkâr, ev sıcaklığı ortamında Türk yemeklerinin leziz örneklerini tatmak isteyenler için güzel bir fırsat. TEL: 0 212 284 87 70


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır