kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte değişim...
İş dünyasındaki değişim hızı dur-durak bilmiyor. İşte geçen hafta işini değiştirenler

Sonbaharın gelmesiyle birlikte hareketlenen transfer piyasası durmak bilmiyor. Geçen hafta da, bir önceki hafta olduğu gibi önemli transfer ve iş değişikliklerine sahne oldu.

İş dünyasında adından en çok söz ettiren değişiklik, EGS Holding'deydi. Çünkü geçtiğimiz günlerde yaşadığı sarsıntının ardından şirketin boşalan yönetim kurulu üyeliklerine yeni isimler atandı. Selami Gürgüç başkanlığında görev yapan yönetim kurulunun yeri yardımcıları şu isimlerden oluşuyor: Hasan Turhan, Okan Oğuz, Şükrü Ünlütürk, A. İhsan Kasapoğlu, Zafer Katrancı, Mehmet Portakal ve Ufuk Akgün. Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla oluşturulan İdare Komitesi Başkanlığı'na ise Hasan Turhan atandı. İdare Komitesi Başkanlık Danışmanı Adalet eski Bakanı Hasan Denizkurdu ve A. Nail Kubalı getirildi.

Sagra'da deprem
Bir diğer önemli değişim de, ünlü çikolata üreticisi Sagra'da meydana geldi. Şirketin Genel Müdürlüğü'ne Fatih Duruman atandı. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya bölümünden mezun olan Duruman, iş hayatına 1976 yılında Unilever Şirketler Grubu'nda başladı. Duruman, burada 11 yıl görev yaptıktan sonra Benckiser Temizlik malzemeleri Şirketi'nde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Fatih Duruman, 1996-1999 yılları arasında da Coty Kozmetik'te de genel müdür olarak görev yaptı.

Akbank'ta da önemli bir atama yaşandı. 1990 yılından beri Aknet Genel Müdürlüğü'nü yürüten Ender Çelebi, Akbank Mekanizasyon ve Teknoloji'den sorumlu genel müdür yardımcılığı görevine atandı. İlk bankacılık tecrübesini İş Bankası otomasyon müdürlüğünde uzman olarak yaşayan Çelebi, Pamukbank Elektronik Hesap Merkezi'nde de 4 yıl süre ile çalıştı.

Kariyer'e yeni müdür
Finans dünyası çalışır da, internetçiler durur mu? Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitesi Kariyer.net'in satış müdürlüğüne, Ahmet Atabaş atandı. Çalışma hayatının büyük bölümünde informasyon teknolojisi firmalarında yöneticilik yapan ve Ortadoğu Tekinik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu olan Atabaş, kariyer net'te elektronik ticaret proje geliştirme sorumluluğunu da taşıyacak.

Bu haftaki son iş değişikliğimiz ise ünlü büro sistemleri firması Transteknik'ten. Şirketin genel müdürlüğüne, Adnan Paputçu getirildi. Paputçu, 1991-1997 yılları arasında Group Schneider'da, Türkiye'nin tüm bölgelerinde satış-pazarlama ve şirket stratejilerinin belirlenmesi görevlerinde bulundu. Paputçu, 1997-1999 yılları arsında ise Escort Computer firmasında İhracat ve Dış Bürolar Müdürü olarak Almanya, Fransa ve diğer ülkelerle ilgili organizasyonlarda sorumluluk yüklendi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır