kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deprem bölgesinden Güneydoğu'ya göç
GÜNEYDOĞU'DAN deprem bölgesindeki illere göç eden vatandaşlar, 17 Ağustos depreminden sonra memleketlerine göç ediyorlar. Gölcük'ten bir ay içinde 927 aile başka illere göç etti.

Kriz Yönetim Merkezi'nden aldığı bilgiye göre, nakliye ve yol ücretleri ödemesinin başladığı 7 Eylül Salı günü hizmet vermeye başlayan masaya, bugüne kadar yaklaşık 1000 aile, başka illere göç etmek için başvuruda bulundu. Bu ailerden 927'sine, toplam 140 milyar 865 milyon liralık nakliye ve yol ücreti verilerek taşınmalarının sağlandığı belirtilirken, günde yaklaşık 50 ile 80 ailenin başvuruda bulunduğu masada, 100'e yakın ailenin de nakliye için beklediği bildirildi. Göç eden ailelerin büyük bölümünün Doğu ve Güneydoğu'yu tercih ettikleri gözleniyor. Göç eden bu ailelerin, daha önceden, şimdi gittikleri illerden Gölcük'e gelerek yerleştikleri öğrenildi. Bu ailelerin bir bölümünün de, İstanbul ve Bursa'yı tercih ettikleri öğrenildi. Bu arada, yardımları suistimal edip mükerrer ücret alınmasının önlenmesi için birtakım tedbirler alındı. Yol ücreti, yalnızca eşyaları kamyonlara sığmayan aileler için ödeniyor.

Kocaeli'den 1869 aile
Güneydoğu'ya Kocaeli'den göç eden aile sayısı ise 1869'u buldu. Bu ailelerin önemli bir bölümüne, nakliye bedeli olarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca 62 milyar 984 milyon lira ödeme yapıldı. 901 kişi de, başta Doğu ve Güneydoğu'daki illere gitmek üzere, otobüs firmaları ve Devlet Demiryolları'nın ücretsiz yolcu taşıma kararından yararlanarak ayrıldılar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır