kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Işıkara uzman değil"
BOĞAZİCİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün depremle ilgili açıklamalarını da değerlendiren Doç. Dr. Taymaz, "Kandilli'nin açıklamasını dinlemedim.

Ve ben, Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı hiçbir kaynağa güvenmiyorum. Benim söylediğim ABD Jeoloji Servisi'nin verdiği bilgi. En doğru da onların olduğuna inanıyorum" diye konuştu. Kendisinin verdiği bilgilerin başka sismologlar tarafından da doğrulanacağını ifade eden Doç. Dr. Taymaz, "Onlara sorarak öğrenebilirsiniz. Işıkara'nın kendisi sismolog değildir. Bu konunun uzmanı da değildir. Özgeçmişine bakarak öğrenebilirsiniz" dedi.

Kandilli: Artçı değil
Kandilli Rasathanesi'nden önceki gece yapılan açıklamada ise, önceki geceki sarsıntının merkez üssünün Tekirdağ olduğu bildirildi. Sarsıntının 17 Ağustos depreminin artçısı olmadığı, ancak onun etkisiyle hareketlenen ve Marmara Denizi'nden geçen ayrı bir fay zonunda meydana geldiği belirtildi.

Sarsıntı sırasında, Kanal D'de canlı yayında olan Kandilli ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Mete Işıkara da, şunları söyledi: "Bunlar depremin doğasında var. Sarsıntılar devam edecek. En şiddetli artçı şok, ana şokun bir derece aşağısıdır. Bu da 6.4 şiddetine denk düşüyor. Böylesi bir sarsıntı hasarlı binaları yıkar. Ama bu şiddette bir deprem meydana gelecek diye bir kural da yoktur. Tedbir olarak hasarlı yapılara girmemek gerekiyor."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır