kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Artçı tartışmalar
Doç. Taymaz, önceki gece olan depremin artçı olduğunu savundu, Işıkara'nın ise uzman olmadığını öne sürdü

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Deprem Sismolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tuncay Taymaz, önceki gece saat 00.28'de meydana gelen depremin Tekirdağ'da değil, Marmara fayında olduğunu söyledi.

Taymaz, merkez üssü Tekirdağ olarak açıklanan 5.0 büyüklüğündeki depremin merkezinin yanlış açıklandığını ileri sürdü. Taymaz, şöyle konuştu: "Bu fay, Saros-Gaziköy fayıyla ilintili... Gölcük'e kadar olan fay sisteminin bir parçası. Gece 00.28'de meydana gelen deprem, Tekirdağ'da değil, Marmara Adası'nın hemen kuzeyindeki Marmara fayında oldu. Burası Marmara'daki derin deniz çukurluklarının oluştuğu fay üzerinde. Bu fay üzerinde en son 4 Ocak 1935'de büyüklüğü 6.4 olan bir deprem olmuştu. Dün olan küçük bir deprem. Tekirdağ'ın en az 20-30 kilometre güneyinde oldu. Ada'nın ise hemen birkaç kilometre önünde oldu."

Ege'deki bütün depremlerin birbiriyle ilişkili depremler olduğunu anlatan Taymaz, "Bu deprem de Gölcük depreminin bir devamı. Aynı sistem içerisinde zincirleme oluşan depremler bunlar. Artçı bir deprem. Gölcük'ten Çınarcık'a, İmralı Adası'nın kuzeyinden geçen aynı fay sistemi" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır