kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adalet'e trilyonluk lojman
Kamu lojmanlarının satışa çıkarılması tartışılırken, Adalet Bakanlığı Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde kurulan Urankent'te 1 trilyon 580 milyar liraya 128 adet yeni lojman satın aldı.

Zaman zaman pul parası dahi bulmakta zorlanan Adalet Bakanlığı, lojmanların parasını, Başkanlığını Adalet Bakanlığı Müsteşarı İhsan Erbaş'ın yaptığı Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'ndan aktarılan kaynakla karşıladı. Türk Hava Kurumu'ndan (THK) satın alınan lojmanların net kullanım alanı 112 metrekare. Üç oda bir salondan oluşan lojmanların bulunduğu Urankent Sitesi'ne, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından bir de market açılacak. Her birinde 64 daire bulunan 2 bloktan oluşan lojmanlar için THK'ye 722 milyar lira peşin ödeme yapıldı. Satış bedelinin 858 milyar liralık bölümü ise 8 eşit taksitte ödenecek.

Bu ayın başında satın alınan lojmanların tahsis işlemi devam ediyor. 64 daireden oluşan C blok 11 numaralı binanın Adalet Bakanlığı ve Ankara Adliyesi'nde görevli idari personele, yine 64 daireden oluşan C blok 12 numaralı binanın ise Ankara'da görev yapan ve kirada oturan hakim ve savcılara tahsis edileceği öğrenildi.

Depremden yaklaşık 10 gün önce satın alınan lojmanlara, Adalet Bakanlığı tarafından "depreme dayanıklılık" testi de yaptırıldığı ve inşaatların depreme dayanıklı olduğunun belirlendiği öğrenildi. Adalet Bakanlığı'nın satın aldığı 128 lojmanla ilgili soruları yanıtlayan Adalet Müsteşarı İhsan Erbaş ise lojmanların piyasa değerinin çok altında satın alındığını söyledi.

Ersin BAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır