kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte ihbarcının belgesi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından bölgede yaptırılacak prefabrik ev için başlatılan kampanyayı baltalayan kişinin kimliği ortaya çıktı

Ünsal ERGEL

Ankara- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından deprem bölgesinde bin 200 konut yapmak için başlatılan kampanyayı baltalayan ve aralarında dernek başkanı Prof.Dr.Türkan Saylan'ın da bulunduğu önemli isimlerin bir süre gözaltına alınmasını sağlayan kişinin kimliği ortaya çıktı.

SABAH'ın ele geçirdiği ihbar mektubuyla Başbakan Bülent Ecevit, ANAP lideri Mesut Yılmaz'ı ve Sadettin Tantan'ı uyaran kişinin BETA İnşaat ve Ticaret Şirketi'nin Ortaklar Kurulu Başkanı Serdar Balkan olduğu belirlendi. Balkan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Gurubu'nun bu paraları Titan gibi iç edeceği kaygılarını belirtiyor. İçişleri Bakanlığı Kriz Yönetim Merkezi tarafından İstanbul İl Kriz Merkezi'ne araştırılması için gönderilen emir sonucu İstanbul Yardım Komisyonu'nda yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ve arkadaşları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde bir süre bilgi vermek zorunda kalmıştı.

Prefabrik mahalle...
Türkan Saylan, başlattıkları kampanyayı "İstanbul'da bulunan işadamları tarafından İstanbul Yardım Grubu oluşturduk. Bu grup Yalova Valiliği'ne müracat ederek bir yerin tahsis edilmesi durumunda depremzeler için bin 200 konutluk bir prefabrik mahalle yapabileceğini aktardık. Valilikte bize TİGEM'e ait 20 dönümlük araziyi tahsis edebileceklerini kaydettiler. Bizde bu amaçla kampanya başlattık" şeklinde açıklama yapmıştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır