kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Satanist avı!
Polis çok yönlü soruşturma başlattı, kaset raflarını karıştırdı, bir kaç fotokopi-dergiye el koydu, şeytana uyan 7 kişiyi göz altına aldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı motorize ekip Yunuslar ile Cinayet Büro Amirliği ekiplerince ortaklaşa düzenlenen operasyonda, satanistlerin uğrak yeri olan Kadıköy Çarşı içindeki Akmar Pasajı'na baskın yapıldı. Pasajdaki kitapçıları tek tek arayan güvenlik güçleri, satanizmle ilgili kitap ve yayınlara el koydular. Operasyonda, satanizmle ilgili yayınları satan üç kişi göz altına alındı. Operasyonlar çerçevesinde Gaziosmanpaşa'da da bir ev basıldı ve burada da şeytana taptığı iddia edilen üç genç gözaltına alındı. Evde yapılan aramada satanistlere yönelik çok sayıda dergi, değişik fotoğraflar ve çok sayıda balta ele geçirildi.

Yetkililer konuyla ilgili olarak, daha çok metal müzik gruplarıyla ilgili yazıların yeraldığı "Ölüm ve Cenaze" adlı fotokopi-derginin 'sahibi' Sonat Kaya'yı da gözaltına aldı. Sonat Kaya'nın Kore gazisi subay emeklisi babası Şemsi Kaya, kızının iki yıldır evden dışarı bile çok nadir çıktığını belirterek, "Derginin ismi Sezen Aksu'nun parçasından, dergide bütün müzik grupları var, özellikle Satanistler için çıkan bir dergi değil. Kızımın cinayetle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Yalçın BEL-Salih ALUŞ-Mustafa ŞEKEROĞLU-Zafer KÜTÜK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır