kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Canlılar ölülere sığındı
Deprem korkusu, mezarlık korkusunu alt etti. Eskiden yanından geçerken korkudan şarkı söylenen mezarlıklar şimdi çadırla dolu

Korku ve önyargı kalmadı
MARMARA depreminin üstünden 35 gün geçti ama kurulan çadırlar hâlâ sökülmedi. Vatandaşın bir kısmı hâlâ çadırda yaşıyor, bir kısmı ise tetikte bekliyor. En ufak bir artçı sarsıntıda soluğu çadırda alıyor. Deprem korkusu günlük hayatımızdaki bazı önyargı ve korkularımız da sildi.

Yuvaları şimdi mezarlık
İSTANBUL-Esenler'de oturan vatandaşlarımız, çadırlarını mezarlığın yanına kurmuşlar. Depremden önce yanından geçmekten korktukları mezarlık şimdi yuvaları olmuş. Çadırlarda bin kadar vatandaşımız yaşıyor. Evleri de hemen mezarlığın karşısında... Gerekli ihtiyaçlarını evde görüyorlar ama fazla kalmadan hemen dönüyor.

Ölülerle misafirlik
NİĞDELİ Nuri Güven de mezarlığın yanına barakasını kurmuş, ailesi ile bir aydır çadırda yaşıyor. Güven "İlk deprem sırasında evimizin duvarları çatladı. Bir aydır korkudan içeri giremiyoruz. Mezarlık bize daha güvenli geliyor. Şimdi ölülere sığındık. Yarın biz de onların yanına gideceğiz, şimdi sadece misafirleriyiz" diyor.

Olay TAN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır