kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Turizme 2. destek paketi
ANKARA-Turizm Bakanlığı ile Eximbank'ın ortaklaşa sürdürdüğü turizm sektörüne destek operasyonunun ilk aşaması tamamlandı. 2'si havayolu şirketi olmak üzere 16 şirkete toplam 14.5 trilyon lira kredi tahsis edildi. Bakanlık, küçük firmaların da turizm destek kredisinden yararlanması için yeni bir paket daha açacak. 1998'de 500 bin-1 milyon dolar arasında döviz girdisi sağlayan acentalara en az 50 bin dolar 1 yıl vadeli yüzde 76 faizli turizm pazarlama kredisi verilecek.

Etibank'tan yapı onarım kredisi
Etibank depremzedelere yapı onarım kredisi ile destek verecek. Dün bankadan yapılan açıklamada günün koşullarına göre tüketici kredisi portföyünü çeşitlendirerek müşterilerinin hizmetine sunan Etibank'ın yapı onarım kredisi vermeye başladığı belirtildi. Açıklamada deprem nedeniyle mağdur duruma düşerek evleri, büroları veya dükkanları hasar gören depremzedelere 18 aya kadar vadeli yapı onarım kredisi verileceği duyuruldu. 12 ay vadeli kredinin faizinin yüzde 6.6, 18 ay vadeli kredinin faizinin ise yüzde 7 olarak sınırlandığı belirtilen açıklamada yetkili makamlardan alacakları hasar durum raporu ile başvuran tüm depremzedelerin krediden yararlandırılacağı belirtildi.

SPK'dan yeni düzenleme
SPK, özelleştirme kapsamında olanlar dahil halka açık anonim ortaklıkların Kurul kaydından çıkarılmasına ilişkin ek bir düzenleme getirdi. Buna göre, halka açık anonim ortaklıkların, son bilanço aktif toplamından en az yüzde 15'inin tahsisiyle veya tüzel kişilikleri sona erdirilerek kurulan yeni ortaklıklar, kayda alındıktan sonra 3 yıl süre ile tebliğde belirtilen ortak sayısı veya aktif toplam koşullarından yararlanmak suretiyle Kurul kaydından çıkamayacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır