kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Türkiye yüzde 7 büyüyebilir"
TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu hem Amerika hem de Avrupa ziyaretleri olumlu sonuçlanırsa, Türk ekonomisinin 2000'de yüzde 5, daha sonraki yıllarda ise yüzde 7 büyümesinin hayal olmayacağını söyledi.

"Türkiye seçimlerden sonra ele alınan ekonomik reformları süratle yapar durumda. Neticelerini Ekim'den itibaren göreceğiz. Depremin mali tablosunda bir rahatlama olurken, bu reformlarla ekonomi canlandırılırsa IMF ile anlaşma yapmak için bir mani kalmıyor.

IMF ile görüşmelerin en önemli parçası 2000 yılı bütçesi. Yani harcama reformunun artık küçülmeye başlaması, enflasyonu önleyecek politikalara ve özelleştirmeye hız verilmesi ile tarım reformuyla ilgili ön adımların atılması da Türkiye'nin daha ucuz kaynak bulmasına yardımcı olacaktır. Bunu ekonomi için bir umut olarak nitelendirebiliriz.

İkincisi ise AB konusu. Siyasi diyaloğun yolu tekrar açıldı. Helsinki Zirvesi'nde Türkiye'nin diğer adaylarla aynı derecede adaylık statüsü kabul görecektir. Politikalar mani olmazsa Avrupa'dan gelecek yatırımların önü açılır. Bu da ekonomiye müspet bir gidiş kazandırır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır