kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rekortmene yeşil kıyak
İçişleri Bakanı Tantan, gelir vergisinde illerinde birinci olan işadamlarına Yeşil Pasaport verilmesi için bir yasa tasarısı hazırlandıklarını açıkladı

Nuri KAYIŞ

ANKARA- İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, vergi rekortmeni işadamlarına "Yeşil Pasaport" olarak adlandırılan hususi damgalı pasaport vermek için bir yasa tasarısı hazırladıklarını açıkladı.

Tantan, "Meclis açılır açılmaz öncelikle görüşülecek tasarıya göre, gelir vergisi ödemede Türkiye genelinde ilk 100 dereceye giren işadamları ile illerinde gelir vergisi birincisi olan mükelleflere, verginin tahakuk tarihinden itibaren 2 yıl süreyle hususi damgalı pasaport verilecek" dedi.

"Döviz kazandırıyorlar"
Birçok işadamının yurt dışında başarıdan başarıya koştuğunu ve ülkeye milyarlarca dolar döviz kazandırdığını anlatan Tantan, bu kişilerin yurt dışına çıkışlarını kolaylaştırmanın görevleri olduğuna inandığını söyledi. İçişleri Bakanı Tantan, tasarı kapsamına işçi ve işveren sendikaları konfederasyonları başkanları ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfedarasyonu Başkanı'nın da alındığını kaydetti.

"Yeşil Pasaport" olarak da adlandırılan hususi damgalı pasaportlar TBMM eski üyelerine, eski bakanlara, bir, iki ve üçüncü derecedeki devlet memurlarına, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarına veriliyor. Bu pasaporttan, pasaport sahibiyle birlikte seyahat ettiği takdirde eşi ve reşit olmayan çocukları da yararlanabiliyor. Pasaport Kanunu gereğince Türkiye'de diplomatik (Kırmızı), hususi damgalı (Yeşil), hizmet damgalı (Gri), umuma mahsus (Lacivert) ve yabancılara mahsus olmak üzere 5 çeşit pasaport kullanılıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır