kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GAP, GAP'ı gapacak!
Demirel'in ünlü lafı tarih oluyor. ABD'nin en büyük tekstil şirketi The GAP, GAP pamuğunu kullanmak istiyor. Şirket bölgede yatırıma hazırlanıyor

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ

ANKARA- Başbakan Bülent Ecevit "ekonomi" ağırlıklı ABD gezisine Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki yatırımları içeren bir dosyayla gidiyor. Dosyanın iki hedefi bulunduğu bildiriliyor: GAP bölgesine Amerikalı yatırımcıların girmesi ve bölgedeki kamu yatırımları için kredi sağlanması. Başbakan GAP'ı ABD'li firmalara pazarlamak için çalışmalara başlarken, bazı şirketler daha şimdiden Türkiye'nin en büyük projesine ilgi göstermeye başladılar bile. ABD'nin en büyük tekstil imalatçıları arasında yer alan The GAP firması isim benzerliğinin avantajlarından yararlanmak için GAP bölgesi pamuğunu kullanmak istediğini bildirdi. The GAP satınalma direktörü geçen yıl bölgede inceleme yaptı. Şirket şimdilerde GAP'ta yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Başbakan'ın gezisinde, bölgede baraj, enerji santralleri, sulama tesisleri ve otoyol türünden birçok yatırımın ABD kredisiyle hızlandırılması öngörülüyor. Gaziantep-Şanlıurfa arasında yapılan otoyolun Şanlıurfa'dan Habur kapısına kadar olan kısmının yapımı için de finansman aranıyor.

GAP İdaresi Başkanı Olcay Ünver, ABD gezisinden beklentileri anlatırken "Tarımla ilgili her türlü sanayi, ticaret ve iş konuları gündeme gelebilir" dedi.

12 heyet geldi
Amerikalılar yatırım yapmadan önce GAP bölgesini 1997 yılından bu yana çeşitli ekipler aracılığıyla 12 kez inceledi. Bölgeye önce 1997 yılında ABD Kongresi üyeleri geldi. Ardından aynı yıl ABD Tarım Ataşesi ve Kanada elçilik görevlisi bölgeyi ziyaret etti. Geçen yıl bölgede Amerikan trafiğinin yoğunlaştığı gözlendi. Önce Beyaz Saray görevlilerinden oluşan 17 kişilik bir grup bölgeye geldi. Ardından San Diego Üniversitesinden Prof.Dr. Peter Frick ve Prof.Dr. Halil Güven yerinde inceleme yaptı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır