kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kardeş aile değil eş istiyorlar
Çalışma Bakanlığı'nın başlattığı "Kardeş Aile" kampanyasına bekar erkekler ilgi gösteriyor. "Deprem bölgesinden genç bir kızla evlenmek istiyorum", "Dul bir kadınla evlenmek istiyorum" şeklindeki talepler de kaydediliyor.

Elif ERGU

BAKANLIĞA gelen binlerce telefondan yüzlercesi, "depremzede genç bir kızla, dul bir kadınla evlenmek istiyorum" şeklinde. Bir çöpçatanlık servisini arıyormuş gibi evlenme istekleri yetkililere bildiriliyor.

HATTA EVLENMEK istediği kadının yaşını önceden söyleyenler de var. Bazı vatandaşlar da çocuklarıyla birlikte dul kalmış kadınlara da sahip çıkabileceğini söylüyor.

ÇALIŞMA Genel Müdürü Ömer Benokan, altı gün önce başlayan "Kardeş Aile" kampanyasına büyük ilgi gösterildiğini, 3 bin başvuru formunun bilgisayara yüklendiğini söyledi.

100 BİNİN üzerinde telefon aldıklarını söyleyen Genel Müdür Benokan, yapılan başvurular arasında evlenmek isteyenlerin çok olduğunu, kendilerine gelen bu telefonlara, "Eş bulmuyoruz" yanıtını verdiklerini söyledi.

BENDEN bu taleplerle kendilerini arayan kişilerin de bilgilerini saklı tuttuklarını, daha sonra bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti. "Evlenmek isteyen bu kadar fazla vatandaş olabileceğini düşünmemiştim," diyen Benokan, bazı kişilerin gerçekten iyi niyetli olabileceğini de sözlerine ekledi.

"KARDEŞ AİLE" kampanyası bir ay sürecek, bir ay sonra eşleştirme yapılarak aileler buluşturulacak. "Kardeş Aile" olmak isteyen depremzede aile sayısının 15 kadar olduğunu anlatan Benokan, "Bölgede uzmanlar, yetkililer çalışma yapıyor. Bu sayının uygulama duyuldukça artacağını düşünüyoruz" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır