kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Global Borsalar Konferansı ertelendi
Uluslararası Borsalar Federasyonu(FIBV) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası işbirliği ile düzenlenen "FIBV Üçüncü Gelişen Global Borsalar Konferansı ve Fuarı"nın Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle 5-7 Nisan 2000 yılına ertelendi. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak konferans ve fuarın depremden önce 15-17 Eylül tarihlerinde yapılacağı açıklanmıştı. FIBV Üçüncü Gelişen Global Borsalar Konferansı ve Fuarı, gelişmekte olan ülkelerin sermaye piyasalarında meydana gelen gelişmelerin ele alındığı uluslararsı bir platform niteliği taşıyor. Konferans ve fuara, borsalar, aracı kuruluşlar, kurumsal yatırımcılar, finans sektöründe hizmet veren yazılım ve donanım firmaları ve veri dağıtım şirketleri gibi kuruluşların temsilcilerinin katılması bekleniyor.

* İnsan kaynakları uzmanı Mayo geliyor
London Business School ve Yürekli Eğitim Danışmanlık'ın ortak çalışmaları doğrultusunda insan kaynakları uzmanı Andrew Mayo, 14-15 Eylül tarihleri arasında iki seminer vermek üzere Türkiye'ye geliyor. Andrew Mayo, 14 Eylül'de yapılacak olan "Yöneticiler İçin Etkili İnsan Kyanakları Yönetimi" konulu eğitim programında, yöneticilerin insan kaynaklarını doğru işleyerek rekabet avantajı sağlamalarına ve işletme stratejisi ile doğrudan bağlantılı bir insan kaynakları stratejisi gelişmelerine yardımcı olmak istiyor. 15 Eylül'de düzenlenecek olan "Eğitim ve Gelişim Stratejisi Yaratmak" konulu eğitim programında ise Andrew Mayo, eğitim stratejisi ile 'ne yapmalıyız' sorusuna cevap bulmanın yanı sıra 'nasıl uygulamalıyız' sorusu için de örnekler sunmayı hedefliyor. Bu eğitim seminerlerinin bir başka özelliği de katılımcıların, iş hedeflerini, öğrenme hedefleriyle bağdaştıran 8 adım metoduyla tanışmaları olacak.

* Toplantı arasında spor molası
The Marmara İstanbul, tüm dünyada yaygın bir şekilde uygulanan Spor Molası ile toplantılara yeni bir alternatif getirdi. Spor Molası'nda, şirket toplantıları sırasında verilen aralarda, uzman spor hocası denetiminde yapılan basit spor hareketleri ile katılımcıların konsantrasyonunu artırmak, kan dolaşımını hızlandırarak daha zinde olmalarını sağlamak amaçlanıyor. Spor molalarına mevsim meyveleri, yoğurt, taze sıkılmış meyve suları, enerji verici içecekler ve lifli besinler eşlik ediyor.

* Turkcell şebeke ağını genişletiyor
Turkcell, imzaladığı 550 milyon doları tuturındaki yeni altyapı anlaşması sonucunda, devreye sokacağı santralleri, baz istasyonları, alıcı-verici kuleleriyle, 5 milyon olan abone kapasitesini 7 milyona yükseltmeyi hedefliyor. Turkcell, bu yeni yatırımla, geliştirilmiş, hızlı mobil internet erişimi sağlayacak 3. kuşak teknolojiyi, dünyada öncelikli olarak devreye sokma imkanına sahip olabilecek.

* Demir Leasing derecelendirildi
Demir Leasing, uluslararası derecelendirme kuruluşu Duff and Phelps'e kendini derecelendirdi. Demir Leasing, ISO 9001 konusundaki çalışmalarını sürdürürken, hem müşteri hem de çalışan memnuniyeti konularına da eğiliyor. Demir Leasing Genel Müdürü Hülya Sivaslıgil, 'Krizi Yönettik' sloganıyla müşterilerini yönlendirmeyi ve onların krizden etkilenmemelerini amaçladıklarını belirtti.

* Gazete AEG'nin 3. sayısı çıktı
Bayilere ve tüketicilere yönelik hazırlanan Gazete AEG'nin üçüncü sayısı okurlarla buluştu. Gazete AEG'nin yeni sayısında, 13 yıllık görev süresinin ardından, ekim ayında Türkiye'den ayrılıcak olan Electrolux-AEG Genel Direktörü Henrik Lundberg ile Türkiye, Türkler ve geçen 13 yılı üzerinde yapılan bir röportaj yer alıyor. Dergide ayrıca fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar'ın Bali Adası'nı konu alan haberi bulunuyor.

* Atatürk Havalimanı çağı yakalıyor
Dünyanın önde gelen Interworking firmalarından Cabletron Systems, Türkiye'nin ve bölgenin en büyük havalimanı olarak inşaatına devam edilen Atatürk Havalimanı Terminaller-LAN projesini KoçSistem ile beraber gerçekleştirmek üzere Tepe-Akfen-Vie konsorsiyomu tarafından seçildi. Bu proje sayesinde ATM teknolojisi kullanıcıların ve dolayısıyla yolcuların hizmetine sunulması hedefleniyor.

* Fizyoloji Kongresi Elazığ'da toplanıyor
Türk Fizyolojik Bilimler Derneği'nin 25. Ulusal Kongresi, uluslararası katımlı olarak 6-10 Eylül tarihlerinde Elazığ'da gerçekleştiriliyor. Kongreye, Türkiye ve 9 ayrı ülkeden yaklaşık 250 bilim adamı katılıyor. Kongrede fizyolojik bilimlerdeki son gelişmeler tartışılacak. Kongrenin bir başka amacı da Elazığ'ın sadece kültür ve turizm şehrinden ibaret olmadığını dünyaya gösterebilmek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır