kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Doğadan gelen lezzet: HAY RESTAURANT
Bu hafta sizleri Türkiye'nin ilk Vejeteryan, Diyet ve İtalyan mutfağını birarada bulunduran Caddebostan'daki Hay Cafe and Restaurant'a götürüyoruz.

Önce sağlık felsefesi ile yola çıkan bu restoran üç farklı mönüyü bir arada bulunrdurarak herkesin damak tadına ulaşmayı hedefliyor. Hay Restaurant'ın sahiplerinden olan Dr. Ender Saraç bir ayurveda ve şu ana kadar 20 bin hastanın doğayla barışmasını sağlamış. Saraç, bu restoranı açmalarının amacını Türk halkına hem sıhhatli hem de lezzetli yemekler sunmak olduğunu belirtiyor.

Hay'ın çok sade bir dekoru var. Kışlık mekanında 55 kişiyi, yazlık bahçesinde ise 110 kişiyi barındırabiliyor. Müşteri portföyünü ise vejeteryanlar, diyet yapanlar ve İtalyan mutfağına meraklı olanlar oluşturuyor. Hay Restaurant saat 11.00-24.00 arası müşterilerine hizmet veriyor.

Soya kıymasından karnıyarık
Hay Restaurant'ın 3 farklı kesime hitap eden bir mönüsü bulunuyor ve bu mönüler 2 uzman ve 1 doktor tarafından hazırlanıyor. Vejeteryan mönüsü ağırlıklı olarak soya bitkisiyle yapılan yemekler oluşturuyor. Vejeteryan mönüsünde, soya kıyması ile yapılan fırında karnıyarıktan tutun, ızgara soya köftesine kadar birçok çeşit bulunuyor. Diet yapanlar için ise Hindi Füme Salata, Sebze Köftesi ve Hindi Şiş size tavsiye edebileceklerimiz. İtalyan mönüsündeki deniz ürünlerinden oluşan Insalata Tonno, Gnocchi ve Tavuk Şinitsel en fazla rağbet gören yemekler. Tatlı olarak Tiramisu, bu lezzetli ve sağlıklı yemeği bitirmek için sizleri bekliyor. Hay'ın mönüsünün en büyük özelliği ise yemek istediğiniz yemeğin ne kadar kalori ve protein içerdiğini göstermesi. Hay Restaurant, sağlıklı beslenmek ve nezih bir ortamda yemek isteyenlere şiddetli tavsiye edilir. TEL: 0 216 386 21 52


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır