kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eski Macintoshlar alınır!
Eski Macintosh ya da Pentium markalı PC'sini getirene Bilkom yeni Power Macintosh G3 veriyor. Kampanya süresi 10 Eylül'e kadar uzatıldı

ÖZLEM AKSOY

Çamaşır makinesi, fırın, televizyon gibi beyaz ve kahverengi eşya ürünlerinde çok sık gündeme gelen bir yöntem artık bilgisayarlar için uygulanmaya başladı. Bilkom tarafından başlatılan kampanyada, eski Macintosh'larını ya da markalı Pentium PC'lerini getirenlere yeni Power Macintosh G3 modeli veriliyor.

10 Eylül tarihine kadar devam edecek olan kampanyada bugüne kadar 100'ün üzerinde Mac kullanıcısının eski bilgisayarlarını getirerek yeni Power Macintosh G3 aldığını ifade eden Bilkom yetkilileri, özellikle artık çok eski kalan Pentium markalı PC'ler için bunun büyük bir fırsat olduğunu, çünkü artık kimsenin bu bilgisayarları almak istemediğini dile getiriyorlar.

Süre uzatıldı
Bilkom, aslında 31 Ağustos'a kadar geçerli olan kampanyasının süresini uzattı. Gerek yoğun ilgi üzerine gerekse meydana gelen deprem felaketi nedeniyle süre 10 Eylül tarihine ertelendi.

Yetkililer, zaten ikinci eli olan Macintosh'ların daha sistemli olarak satılması için bayilerden bir kampanya düzenlenmesi yönünde teklif geldiğini, aynı zamanda durgun olan piyasayı canlandırmak için bu yolun izlendiğini açıklıyorlar.

Kampanyada ayrıca bilgisayar alana 128 MB RAM, bilgisayarı monitör ile birlikte alana da Epson 440 yazıcı hediye ediliyor.

Hangisi varsa kabul

Ürün KDV dahil
alış fiyatı (dolar)
PowerPC 7000/8000/9000 serileri650
Quadra (800 serisi ve üstü)600
Centris/Quadra (600 serisi)200
PowerBook 190, 520, 540, ve 5300650
LC 630, Performa 630, 5200, 5260350
AppleVision 1710 ve 1710A V ekran250
Markalı Pentium PC (16 MB RAM)250
Umax, Motorola, Power Computing kopyalar250

* Ürünlerde sistemle birlikte klavye ve mouse da isteniyor.

Apple'dan süper bilgisayar
Apple iMac ile başlattığı yarışı koşar adımlarla devam ettiriyor. Firma oldukça iyi satan iMac modelinden sonra geçtiğimiz günlerde taşınabilir bilgisayar olan iBook'u piyasaya sunmuştu. Oldukça ilgi gören sevimli iBook'tan sonra da bu sefer süper bilgisayar G4'ü müşterilerine tanıttı.

Yeni üren şirket tarafından "saniyeler içinde milyonlarca işlem yapabilen bilgisayar" olarak lanse edildi. Power Mac G4, Apple'ın devrim yaratan işlemcisi olarak nitelendirilen PowerPC G4 ile çalışıyor. PowerPC G4, IBM ve Motorola ortaklığı ile geliştirilen bir işlemci.

Yönetim Kurulu Başkanı Steve Jobs, tanıtım sırasında iBook taşınabilir bilgisayardan 140 bin adedin üzerinde sipariş alındığını ifade etti. Jobs, 140 bin adede taşınabilir bilgisayar pazarının çok güçlü olduğu Japonya'nın dahil olmadığını da sözlerine ekledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır