kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Sarı sarayda cinayet

F.Bahçe Kulübü'nün tarihinde görülmemiş, duyulmamış olaylar yaşıyoruz. Kulübün başkanı, 21 Mayıs'ta istifa eden başkan vekili Gürbüz Refioğlu için, "O toplantılarda sürekli uyurdu. Dimas'ın transferinde bile uyuyakaldığı için pazarlık yapamamış" diye bir insanın sağlığı nedeniyle alay ediyor. Kamuoyunda onu küçük düşürüyor.

Diyelim ki onun böyle bir zaafiyeti var. Dimas pazarlığında Necdet Ersoy da vardı. O da mı uyudu başkan? Mademki Gürbüz Refioğlu uyuyordu, futbol şubesi sorumlusu kardeşin niye Torino'ya gitmedi? Madem öyle İstanbulspor pazarlıklarına niye Gürbüz Refioğlu gitti?

Ne yapmış Gürbüz Refioğlu? Vefa Küçük'ün yaptığı kulüp binasının arkasına 2 kat 500 metrekare bir bina yapıp kulübe hibe etmiş. Cebinden 1.3 milyon dolar kulübe vermiş. Doğruları söylediği için de anlaşamadınız ve bu hasta Fenerli, çok sevdiği kulübünden istifa etti.

Her salı günü yıllarca, kardeşinin de bulunduğu salı yemeklerinin müdavimi ve en yakın arkadaşlarınızdan birisiydi. F.Bahçe'nin şu anki yönetiminden en çılgın Fenerliler de memnun değil. Kulüp, başkanın adamları ve diğerleri diye ikiye bölünmüş. Futbol takımı paramparça.

Murat Yakın, İsviçre'de kulüp ararken beyanat veriyor: "Ali Yıldırım dedikoducudur." Murat'ın annesi, Rıdvan'a yükleniyor. Dimas dışlanmış. İdmanlarda Rıdvan'ın yüzüne bile bakmıyor. Frikiksiz, penaltısız 15 gol atan Moldovan da kulüp arıyor. Baliç satılmış, Okocha satılmış. Takım, acemi Rıdvan'ın elinde her dakika değişen kararlarla şamar yemiş çocuğa dönmüş. Menajer Cemil Turan, yazı yazdığı gazetede, "MTK'ya elenirsek istifa ederim" diyor. Yani bu iş "Rıdvan'la yürümez"in arapçası.

İdman sahasına başkan gelince herkes kaçıyor. Kulüp üyeleri dahil. Niye? Çünkü kime ne zaman ne söyleyeceği belli olmuyor.

Herşey para değil. Zaten Okocha+Baliç+tv yayını+kendi açıkladığı gelirleri toplayın, 100 milyon dolar eder. Murat, Dimas belki Moldovan da satılırsa kulüp kâra geçer. Şampiyonluk başkan için önemli değil herhalde.

Rıdvan'ın gelmesi bir cinayetti. Ona da yazık. Bu yaşta teknik adamlığı bitecek.

Herşey sevgiyle olur başkan. "Yaptım" dediğim sahaların var. Ömürboyu onlarla iftihar edersin.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır