kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Avrupalılar' geliyor
Fotoğrafın en büyük ustalarından Henri Cartier-Bresson'un 'Avrupalılar' sergisi kapsamında, ünlü düşünürler John Berger ve Jean Baudrillard İstanbul'a geliyor

Pamukbank Fotoğraf Galerisi'nin 1999 yılı sergi programı kapsamında, 4 Ağustos'ta Tarih Vakfı İşbirliği ile Topkapı Sarayı'ndaki Darphane-i Amire'de açılan "Avrupalılar-Europeans" fotoğraf sergisi bir dizi etkinlik ile eylül ayında da devam ediyor.

Dünyanın en büyük fotoğraf ustası ve Magnum Fotoğraf Ajansı kurucularından Henri Cartier-Bresson'un "Avrupalılar-Europeans" fotoğraf sergisi kapsamında Darphane-i Amire; beş hafta boyunca Sanat Eleştirmeni John Berger, Sosyolog Jean Baudrillard, Sanat Tarihçisi ve Victoria ve Albert Müzesi'nin küratörü Mark Haworth-Booth'un katıldığı çeşitli konferansların yanı sıra, fotoğraf sanatçıları, sinemacı ve akademisyenlerin katıldığı panellere evsahipliği yapacak. Sergideki sürekli etkinlikler ise dökümanter filmler...

1920'li yılların başından 1970'lere değin uzanan elli yıllık bir süreçte, Portekiz'den İrlanda'ya, Norveç'ten Türkiye'ye, Avrupa'yı oluşturan halkların ve yerel coğrafyaların ortak kimliklerinin ve benzerliklerinin sorgulandığı yaklaşık iki yüz fotoğraftan oluşan ve açıldığı günden bu yana yoğun ziyaretçi akınına uğrayan sergi 30 eylüle dek sürecek.

BERGER, BAUDRİLLARD ve DAHA KİMLER KİMLER
"Avrupalılar-Europeans" fotoğraf sergisi kapsamında kimi etkinlikler, konferans, panel ve video gösterimleri düzenlenecek.
Hepsi saat 18.00'de olan etkinliklerin takvimi
09 Eylül: Sanat eleştirmeni, romancı, senarist, belgesel yazarı John Berger'in katılacağı konferans. (Bu konferanstaki olası değişiklikler 0212 274 14 41 numaralı telefondan öğrenilebilir)

16 Eylül: Sosyolog, felsefeci Jean Boudrillard'ın "Işığın Yazısı, Foto-Grafi " isimli konferansı.

20 Eylül: Sanat tarihçisi, Victoria ve Albert Müzesi Fotoğraf Küratörü Mark Howorth-Booth'un "Henri Cartier-Bresson: Yaşayan En Büyük Fotoğraf Sanatçısı" adlı konferansı

23 Eylül: "Haber Fotoğrafçılığı" konulu panel. Katılımcılar:

R. Paul McMillen (Reklamcı, Fotoğraf Sanatçısı-Panel Yönetmeni)

Ara Güler (Fotomuhabiri)

Coşkun Aral (Haber Fotoğrafçısı)

Ergun Çağatay (Fotomuhabiri)

30 Eylül: "Gerçeği Arayan İki Sanat: Sinema ve Fotoğraf" isimli panel. Katılımcılar: Vecdi Sayar (Sinema Yazarı-Panel Yönetmeni)

İlhan Arakon (Mimar Sinan Üniversitesi, Sinema ve TV Merkezi, Öğretim görevlisi)

Doç, Dr. İhsan Derman (İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı, Bölüm Başkanı)

Paul McMillen (Reklamcı, Fotoğraf Sanatçısı)

Nuri Bilge Ceylan (Film yönetmeni, Fotoğraf sanatçısı)

* Sürekli düzenlenecek video gösterimleri ise şöyle:

"Kim Oluyoruz?": Sıtkı Kösemen'in sergiye paralel olarak "Avrupalılık" teması çerçevesinde farklı kesimden kişilerle yapılan video röportajlar

"Soru İşareti": Henri Cartier-Bresson ile röportaj, sanatçının yaşam öyküsü

"Suç Üstünde": Bresson'un arşivinden...

YARIŞMA: "Kim oluyoruz?"
"AVRUPALILAR" fotoğraf sergisi paralelinde son katılma tarihi 10 Eylül olan "Kim Oluyoruz?" adlı bir de fotoğraf yarışması da düzenleniyor. Avrupa'nın coğrafi bir parçası olarak Türkiye'nin yeri, Avrupa'nın bizim için anlamı, binlerce yıllık bir kültüre yeni bin yılda bizim katkımızın ne olacağı ve daha da ötesini sorgulayan amatör/profesyonel tüm fotoğraf sanatçıları özgün yapıtlarla katılmaya çağrılı. Birinci olan eser 1 milyar 250 milyon, ikinci eser 750 milyon, üçüncü eser 400 milyon, mansiyona layık görülen üç eser ise 200'er milyon lira ile ödüllendirilecek. Ayrıca daha önce basında yayınlanmış fotoğraflar arasından "Basın Fotoğrafı Özel Ödülü" de verilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır