kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Deprem kongreyi 2000'e erteletti
İSTANBUL Üniversitesi ve Yale Üniversitesi (ABD) bilimsel işbirliği çerçevesinde 17-19 Eylül tarihleri arasında, Antalya, Talya Kongre Merkezi'nde yapılacak olan 1. Tıp Mezuniyet Sonrası Eğitim Kongresi, 17 Ağustos günü meydana gelen depremin yol açtığı ulusal felaket nedeniyle 28-30 Nisan 2000 tarihine ertelendi. Yapılan açıklamada, kongreye katılacak olan sağlık personelinin, deprem bölgesindeki çeşitli noktalarda yaralı ve zor durumda kalan hastaların yardımına koşarak, üzerlerine düşen görevleri yerine getirdikleri bildirildi.

Kızılay'a bağışlar bıçak gibi kesildi
KIZILAY Şişli Şubesi'nin 45 yıllık emektar başkanı Dilşan Gökmen, yardımların bıçak gibi kesildiğini bildirdi. Tüm afetlerde büyük yardım aldıklarını belirten Gökmen, "Bu depremde yardımlar bıçakla kesilir gibi kesildi. Deprem bölgelerine kendi imkanlarımızla ilaç ve gıda yardımında bulunduk" dedi.

En yaşlılar birer birer gidiyor!
ÖNCEKİ gün Amerika'daki Cherokee Kızılderileri'nin en yaşlı üyesi Nancy Lawhead, 115 yaşında ölmüştü, dün de Bulgaristan'ın en yaşlı insanı ve "dünyanın en yaşlı kadını" unvanına aday olan Fehime Hasanova, 120 yaşında öldü. Fehime Nine, Bulgaristan'ın katıldığı 3 savaşa tanık olmuş, ülkesinin çarlık, komünizm ve demokrasi dönemlerini görmüştü.

Eğlenmeyi bilmek gerek
NEW YORK'UN Brooklyn kesiminde yerli halk tarafından düzenlenen bir festivalde, geçit arabalarının çiğnediği 11 yaşlarındaki 2 dansçı kız ile 18 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti. Olaylarda 4 kişinin de yaralandığı öğrenildi. İzleyiciler arasında çıkan arbede de ise bir kişi bıçakla, bir başkası ise tabancayla vurularak yaralandı. (A.A)

Bitmeyen dava
TRABZON'DAN gelen Boeing 737-400 tipi uçak 27 Ağustos 1994'te Atatürk Havalimanı'na inmek istedi. Ancak başarılı bir iniş yapamadı ve Yeşilköy'de tren raylarına yarım metre kala güçlükle durdurulabildi. Pilotlar Sönmez Ersal ile Mesut Kadak 8'de 8 kusurlu bulundu. Karara gerekçe olarak, "yanlış zamanda otomatik frenden çıkılması, tekerleklerin geç çıkarılması" gösterildi. Ancak, Bakırköy 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi, THY Uçuş İşletme Müdürlüğü'nün "Zemin aşırı yağış nedeniyle çok kaygandı. Hangi uçak olsa benzer sorun yaşayabilirdi" şeklindeki itirazı üzerine ODTÜ'den iki uçak mühendisi ile emekli bir pilottan oluşan bir bilirkişinin yeni bir rapor hazırlamasını kararlaştırdı.

Nusaybin'de terör örgütüne darbe
MARDİN Nusaybin'de güvenlik güçlerince ilçede terör örgütüne karşı gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüt adına faaliyetlerde bulundukları, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen ve aralarında sözde "Ömeryan" (Mardin-Ömerli ve Nusaybin arasındaki bölge) bölge sorumlusu "Reşo" kod adlı Mehmet Nezir Gümüş'ün de bulunduğu 27 kişi yakalandı. Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 27 kişiden, sözde bölge sorumlusu Mehmet Nezir Gümüş'le birlikte Hayrettin Saltıkalp, Kadriye Gökhan, Hasine Doğan, Mehmet Şükrü Değirmenci, Ahmet Türkmen, Nuri Oktay, Mehmet Yiğit, Şerif Akın, Şükrü Mete, Cezas Aydın, Burhan Erdem, Nezir Çetin, Ahmet Yiğit ve Yusuf Yiğit tutuklandı.

12 İBDA/C üyesi İstanbul'da yakalandı
İSTANBUL'DA yasadışı irticai terör örgütü İBDA/C'ye yönelik başlatılan operasyonlarda, 1990 yılından bu yana mevcut anayasal düzeni silah zoruyla yıkarak, yerine şeriat esaslarına dayalı bir devlet düzeni kurmak amacıyla örgütlenme içinde olan 12 kişi Avcılar'da gözaltına alındı. Bu kişilerin, mensubu oldukları örgüte lojistik destek sağlamak amacıyla Avcılar'da nakliyat şirketi işlettikleri, 14 Nisan 1999'da İstanbul DGM önünde yapılan korsan gösteriye katıldıkları belirlendi. Bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde çok sayıda silah, bu silahlara ait mermi ve örgütsel yayın ele geçirildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır