kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Film gibi kaçış
Emel Bilinmez, tatil için gittiği Almanya'da "Polis kocam işkenceci" diyerek oturma izni aldı. Bilinmez Ailesi torunlarını alabilmek için hukuk savaşı başlattı

Nazan ERDEM (SHA)

Emel Bilinmez... Bir gurbetçi ailesinin kızı olarak Almanya'da doğdu. 17 yaşına kadar yaşadığı Darmstadt'tan ailesiyle 1991 yılında Adana'ya kesin dönüş yaptı. 5 Temmuz 1992'de, polis memuru Kubilay Bilinmez (28) ile severek evlendi. Çiftin Nusret (5) ve Erol (2) adını verdikleri iki çocukları oldu. 2 yıl önce Emel'in Alman arkadaşı Maria Letiman Adana'ya geldi. Ülkesine dönerken Emel'i Almanya'ya davet etti. Letiman'ın bu daveti film gibi kaçışın da başlangıcı oldu.

Emel, arkadaşının teklifini kocası Kubilay'a zorla da olsa kabul ettirdi. Kubilay Bilinmez, eşi ve çocuklarının yurtdışına çıkmasına izin verdiğini belirten muvafakatnameyi Ankara 16. Noter'den aldı. Gerekli olan 3 aylık vizeyi de alarak eşi ve çocuklarını yolcu etti. Emel Bilinmez, kesin dönüş yaptığı için artık oturma izni olmadığı Almanya'da, yetkililere polis kocasının kendisine işkence yaptığını ve ondan kaçmak için yasadışı yollarla Almanya'ya geldiğini söyledi.

"İşkence gördüm. Baskı altındayım. Kocam beni bir odaya kapatıp, defalarca tecavüz etti" diyen genç kadın, Alman Hükümeti'nden sığınma hakkı istedi. Alman Mahkemesi tarafından Bilinmez'in talebi kabul edilince, Emel ve iki çocuğunun bakımını kilise üstlendi.

Haber alamadı
Bu arada eşi ve çocuğundan hiç haber alamayan Kubilay, Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'ne başvurdu. Bir süre sonra cevap geldi: "Eşiniz ve çocuklarınız Ağustos 1998'de Almanya'da oturma hakkı almıştır." Şaşkına dönen Kubilay Bilinmez, bir yandan da Almanya'daki yakınlarından bu iznin nasıl alındığını öğrenince yıkıldı.

Oğlunun, polis memuru olduğu için açıklama yapamadığını söyleyen Nusret Bilinmez (60) şunları söyledi: "Yabancılar polisi aracılığıyla yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı. Torunlarımı alabilmek için diplomatik girişimlerimize devam edeceğiz. Çocuklarımızı bizden ayıramazlar. İnsan hakları savunuculuğu yapan Almanya, bir babayı evlatlarından nasıl ayırır..."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır