kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sabancı'ya Türkiye'nin Agnelli'si benzetmesi
İtalyan La Repubblica gazetesi 25 Ağustos tarihli sayısında, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'nın deprem faciası ve Türkiye-İtalya ilişkileriyle ilgili bir röportaj yayınladı.

Gazete, "Türkiye'nin Agnellisi" başlığıyla yayınlanan röportajda, Sabancı'nın özel sektörün fikir geliştirmesi ve devlete yardımcı olması gerektiğine dair görüşlerine yer verdi.

Röportajda, başlangıçta yapılması gerekenlerin yapılmadığını ancak şu anda çok iyi çalışıldığını belirten Sabancı, hükümetin ne istediğini tam olarak bilmesi gerektiğini söyledi.

Para ve prefabrik ev
İtalya'nın Türkiye'ye para ve prefabrik ev yaparak yardım edebileceğinin altını çizen Sabancı, iki ülke arasındaki dostluğun da bu sayede gelişebileceğini vurguladı.

Siyasilerin yeniden yapılanma sürecinde teşebbüste bulunacağını sandığını belirten Sabancı, "Genç bir demokrasimiz var ve hâlâ öğrenme aşamasındayız. Bunun da bir maliyeti var. Siyasilerin artık az konuşup çok şey yapmaları gerekiyor" diye konuştu.

"AB gerçekçi olmalı"
Türk halkının geçmişteki anlaşmazlıklara rağmen Avrupa'yı dikkatle izlediğini ifade eden Sakıp Sabancı, Avrupa Birliği ile ilişkilerin gelişmesi için AB'nin Türkiye'ye daha gerçekçi bir gözle bakması gerektiğini de söyledi. Sabancı, IMF anlaşması konusunda da "Bu felaket nedeniyle şimdi daha çok desteğe ihtiyacımız var" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır