kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tansaş artık İstanbullu
Türkiye'nin en büyük perakendecilerinden 'Egeli' Tansaş İstanbul'a geliyor. Beltaş mağazalarından dördünü satın alan Tansaş ilk İstanbul mağazasını 25 Eylül'de açacak

Tansaş, hisselerinin büyük çoğunluğunun Doğuş Grubu'na geçmesinin ardından atağa kalktı. 78'i İzmir'de 19'u İzmir dışında 96 mağazaya sahip olan şirket, şimdi de İstanbul'da satın aldığı 4 ve Ankara'da satın aldığı 1 Beltaş mağazasıyla market zincirine yeni halkalar eklemeye başladı. Şirket ilk İstanbul mağazasını 25 Eylül'de Levent ve Arnavutköy'de, 26 Eylül'de de Kartal'da açacak. Tansaş, Levent'te açmayı planladığı mağaza ile de 100. şubesini açıp 'dalya' demiş olacak. Bu arada şirket bugün Manisa'da yeni bir Tansaş mağazasını daha hizmete sokacak.

Sadece Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren Tansaş'ın bu atılımını başka mağazalarla da devam ettirmesi bekleniyor. Doğuş Grubu Tansaş ile ilgili stratejisini ise Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı açıklamada, şirkete ulusal bir kimlik kazandırarak Ege dışında da mağazalar açmak olarak açıkladı.

Çağrı haftaya başlıyor
Şirket hisselerinin büyük çoğunluğunun Doğuş Grubu'na bağlı Garanti Bankası tarafından satın alınması üzerine bankaya getirilen çağrı yoluyla hisse toplama zorunluluğu 13 Eylül'de başlayacak, 29 Eylül'de sona erecek. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre Tansaş hisselerinin yüzde 29'u Garanti Bankası'na, yüzde 22'si Doğuş Grubu'na, yüzde 6.5'i de yönetimini GarantiFund Management'in yaptığı TL Capital Growth Fund'a ait bulunuyor. SPK hisse fiyatlarını ise A grubu için 0.07355, B grubu içinse 0.07015 dolar olarak açıkladı. Alım sırasında 10 Eylül tarihli Merkez Bankası dolar alış kuru kullanılacak.

98 cirosu 92 trilyon
Bu yıl 13. kuruluş yıldönümünü kutlayan Tansaş'ın 1998 yılı itibariyle cirosu 92 trilyon lirayı, müşteri sayısı da 41 milyonu aştı. Daha önce FİBA Holding, Tansaş'ın önce yüzde 22'sini sonra ikinci bölümünü almıştı. Ancak bu alışveriş Rekabet Kurulu'na takıldı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi satışı iptal etti. Yeniden ihale açıldı. Bu ihalede Garanti Bankası yüzde 29'unu, Doğuş grubu da FİBA'da bulunan yüzde 22'lik bölümü aldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır