kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Biz kötü adam mı olduk?
İsveç'in Türkiye Büyükelçisi: Almanya'nın Köln Zirvesi'nde Türkiye'nin adaylığı için yaptığı teklifi kabul etmedik diye kötü olduk!

Sibel YEŞİLMEN (ANKARA)

İSVEÇ, Saariselka zirvesinde de gösterdiği gibi Türkiye'nin Helsinki Zirvesi'nde adaylığının açıklanmasına sıcak bakmıyor. SABAH'a konuşan İsveç'in Ankara Büyükelçisi Henrik Liljegren, ülkesinin Helsinki için koşullarını açıkladı. "Türkler'in demokrasi ve insan hakları alanında daha fazla reform yapması gerekir. Önünüzdeki 4 ay sizin için çok kıymetli. Bu zamanı iyi kullanmak lazım. Türkiye reformları yapmalı ve bunları hayata geçirmeli" şeklinde konuştu.

Büyükelçi konuşmasını şöyle sürdürdü: Konu insan hakları olunca İsveç her zaman ön saflarda yer alır. Bununla da her zaman iftihar ettik. Dışişleri Bakanlarımız her fırsatta bu konudaki hassasiyetimizi dile getirir. Nasıl baktığınıza bağlı. İyi adam olarak da görebilirsiniz, kötü adam olarak da.

Köln Zirvesi'nde Almanya'nın 'Türkiye Helsinki'de aday olsun' şeklindeki önerisini geri çevirince, Almanya iyi, biz kötü adam olduk. Almanya son anda sürpriz yaptı. İsveç yapıcı bir görüşe sahip. Biz, Türkiye'nin AB'ye yakınlaşmasından yanayız. Başbakanımız İsveç'in önde gelen gazetelerine verdiği demeçte -ki daha dün yayınlandı- "Türkiye'yi Avrupa Birliği içinde görmek istiyoruz" dedi. Türkiye'ye bir yol haritası çizilmesi gerektiğine inanıyoruz' diyen Liljergen, "İsveç, AB'nin bu yolda Türkiye'yi desteklemesini istiyor" diye konuştu. Ankara'daki residansında görüştüğümüz Liljergen'in yanında Türk eşi Nil Hanım da hazır bulundu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır