kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Validehanım tatlısı
Malzemesi
1/2 su bardağı erimiş margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet kabartma tozu
Alabildiğince un
1 adet yumurtanın sarısı
Hindistancevizi

Şerbet için:
3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon dilimi

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak şekeri ve suyu bir tencereye alalım. 1/2 limon dilimi ekleyip, kaynatalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ateşten alıp, soğutalım. Büyükçe bir tavaya margarini alıp, eritelim. Sıvı yağı ekleyelim. Unu ilave ederek, kısık ateşte meyanesi gelene dek kavuralım. Ateşten alıp, soğutalım. Hamur yoğuracağımız kaba unu alıp, ortasını açalım. Sütü, yumurtaları, dövülmüş cevizi ve kabartma tozunu alıp, yoğuralım. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, düzgün yuvarlaklar yapalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Ortalarına baş parmağımızı bastırıp, üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Üzerleri kızarana dek pişirelim. 5 dakika fırında bekletip, çıkaralım. Servis tabağına alalım. Hazırladığımız şerbeti üzerine dökelim. Hindistancevizi ile süsleyip, servis yapalım.

Emine S. Beder


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır